Alla inlägg den 4 juli 2019

Av Mia - 4 juli 2019 12:34

För att vara en så mörk person, på insidan alltså, har jag en bra förmåga. Förmågan att glädjas åt sånt som i andras ögon kanske ter sig som småsaker. Jag har just strosat runt på ägorna och blivit glad över den växtkraft som finns där. Än så länge har inte rötterna sugit tag i sitt fulla utrymme men de trevar sig fram och ger växtdelarna möjlighet att sträcka sig till fullo mot solen och njuta av sommarluften. 

 

 

 

Pelargonerna håller ännu andan men jag kan räkna till många blomsterstänglar på alla mina plantor. Mycket tillfredställande syn. 

 

Rosen jag planterade i vår har nu bjudit på sin första blomma. Jag trodde det var en klängros men precis som med de trodda fläderbuskarna visade det sig vara något annat. Jag blir så förvirrad vid mina inköp så det blir som en överraskning när jag väl har planterat om och ser vad som sedan händer. 

 

 

 

Underbar färg! Det blir nog bara två rosor det här året men jag känner mig ändå nöjd. Lavendeln, som också är perenn, kommer däremot att ge mig ett hav av blommor. Nu är det inte långt borta innan de slår ut, till glädje för mig men allra mest för alla små insekter. Jag valde lavendel helt med tanke på att jag vill mata alltifrån fjärilar till humlor. 

 

 

 

Vi har en allt annat än uppstyrd trädgård. Jag tror att den varit fantastisk en gång. Många fruktträd, trädgårdsland och pionbuskar. Allteftersom har min sambo förenklat sitt liv och framförallt gräsklippningen genom att såga ner och gräva bort. Nu är det min uppgift att styra upp det igen. Jag kan dock bli lite otålig. Vill fixa allt på en gång. Det har man, läs jag, inte råd med. Det får bli lite krukor med säsongsväxter och kanske några buskar och nåt träd per år. Jag måste tänka att jag har tid på mig att få till det som jag vill. 

 

 

 

Vi beskar buxbomarna ganska brutalt tidigare i år. Det såg bedrövligt ut. Jag trodde aldrig att de skulle ta sig. Innan så såg man inte ens att det fanns en pelare här i mitten. Gissa om jag blev glad när jag såg att det kom fullt med små gröna blad på de nakna, ledsna grenarna. 

 

 

Lite här och där finns spår av det som en gång var något större och mäktigare. Här smyger sig prästkrakar fram, som lite på nåder. Jag blir så glad när jag ser dem. På samma sätt som jag blir glad över alla maskrosor som lyser på gräsmattan. Varför har maskrosorna ett så blandat negativt och positivt namn på svenska? Mask är ju inte så trevligt men rosor är ju det. Dandelion heter det  på engelska... 

 

 

 

Här är det på G. Trodde inte det, men kanske, kanske kommer jag kunna skörda sallad och spenat vad det lider, underbart!

 

 

Dill som är färdig och brevid är det dill på väg upp. Vi gillar dill och använder det till mycket, både till nypotatisen men också i röror, stuvningar och såser. I affären är dill helt galet dyrt. Tre små kvistar går på nästan 20 kronor. Mycket härligare att kunna gå ut och hämta sin egen. Förhållandevis lätt att odla är det också. 

 

 

Min fina uggla har spruckit av sol, vind, vatten och kyla. Jag borde ha tagit bättre hand om den men får tänka att den gläder mig varje dag där den står och välkomnar mig. Den har fått fin patina och på sätt och vis är den kanske ännu värdefullare så

 

 

 

Till oss är man så välkommen, när man vill och har lust. Jag bjuder gärna på kaffe men har nog kanske inget fikabröd hemma. Däremot bjuder jag på glada hundar, hårtussar på golvet och ett hus med viss oordning. 

 

Och har du tur kan du få klappa Ozzykatten där magen är lika len som en ängels vingar. 

 


 

Av Mia - 4 juli 2019 07:47

Jag börjar verkligen landa i ledigheten. Det tar ett par veckor. Jag tänker på alla som kanske bara har tre veckor sammanhängande semester, hur kan de ens hamna i en relaxad känsla? Blir de inte bara stressade av att nedräkningen startar, på nåt vis, på en gång?  

 

I enlighet med min semesterlunk så startar jag även den här dagen med en stund i soffan, kaffe och nyhetsmorgon. Det är bara jag och hundarna hemma, jag njuter av min egentid. Så välbehövligt och det låter mig hitta tillbaka till den Mia som jag tycker rätt så bra om. När jag får mina pauser och kan ladda mina batterier så blir mitt sinne så mycket ljusare och lättare. 

 

  I går förmiddag var det dags att färga utväxten igen. Håret växer som ogräs, speciellt på sommaren. Det är väldigt mycket enklare att hantera håret sedan jag valde att klippa av det. Älskar att ha det kort. Skulle kunna tänka mig att ha det ännu kortare men det får vara som det är nu över sommaren. 

 

"Som av en skickelse" bestämde jag och Veronica att vi skulle göra en favorit i repris. Jag läste på Fb att Lundby hade 50% på alla växter och då jag gärna ville ha en ampel till altanen föreslog jag att vi skulle fara dit. Det var mycket utplockat men amplar med upp till 80 cm i diameter fanns det massor av. Jag fick med mig en underbar rosa hängpetunia hem. 

 

 

 

Det blev även några singelpetunior som jag ska plantera om och placera ut runt poolen. Jag brukar vanligtvis välja traditionella röda pelargoner men har gått utanför min bekvämlighetszon och valt rosa och även i petuniaform. Jag har inte gillat petunior då man blir så klibbig när man ska plocka bort överblommade blommor för att ge kraft åt fortsatt blommning. Men som sagt, jag provar den här säsongen och får utvärdera sedan. 

 

 

 


Så vackra, det kommer bli fint när jag har planterat om dem i lite större krukor. Med ny jord och ny plats för rötterna hoppas jag att de kommer blomma ännu mera tacksamt. Min sambo skojade i går med mig och sa att det här med blommorna börjar bli som med min mani på ljuslyktor. Snart får han säga stopp och belägg. 

 

I går upptäckte jag även glädjande nog att det börjar krypa upp små, små blad av sallad och spenat i min pallkrage. Hoppas, hoppas att det kommer gå vägen trots att jag sådde lite väl sent. Hoppas, hoppas också att snigelj---arna håller sig borta. Jag längtar efter lyxen att kunna gå ut och plocka min egenodlade sallad när det vankas grillmat. 

 

Efter handelsträdgården åkte vi vidare till Blomsterlandet för att jag skulle komplettera med några krukor. Jag hade tidigare köpt två och de var både bra och snygga så jag ville ha två till. Däri ska jag plantera om Stinas gamla Mårbackapelargoner som blommar så fint nu i vårt sovrum. 

 

Vi hann även med att ta en sen fikalunch på Lindahls i Mirum. Jag är väldigt svag för skaldjur så det blev en räkmacka. Det var mycket räkor på den men jag tycker nog att den var lite smaklös, tror att det var dillen jag saknade. 

 

 

 

Efter att ha hämtat upp A efter jobbet och vi kommit hem så satte jag saxen i hennes hår. Det är oanat tjockt så det tog sin lilla stund. Jag är på inget sätt bra på att klippa men det blev iallafall inte jättesnett. 

 

 

 


Jag avslutade min ganska så aktiva dag med en tur  till gymmet. Det var storande mycket folk och det var högljutt. En handfull män kan låta som en halv arena. När de dessutom ska hävda sig lite till mans brölas det extra mycket. I går var det kommande helgens utgång och planerade dryckesintag som avhandlades. Det kändes ganska oseriöst när de står och pumpar upp sina armar och axlar, dricker PWO och spänner framför spegeln men samtidigt diskuterar ölens olika procentsatser. Herregud så gammal jag kände mig men samtidigt så skönt att ha passerat den delen av livet för länge sedan. Å andra sidan tror jag att det är en manlig grej. Tjejer fokuserar nog mer på kläder, hår och smink. Japp, det är stereotypt framställt av mig men det är min upplevelse och erfarenhet jag relaterar till. 

 

Freja är fortfarande lite märklig men det är väldigt mycket bättre. Hon väljer dock oftast att gosa ner sig på nån skön kudde nån meter ifrån mig istället för att krya intill. Förrutom på natten då hon ska ner under täcket och skeda. Skönt att något iallafall är som vanligt. 

 

 

 

Dagen i dag ska ägnas åt mina plantor så länge det är uppehåll. Om det blir regn sak jag ta tag i mina garderober. Eller, jag har ju inga garderober men jag ska röja i byråer, klädkorgar och klädställningar. När tiden går och man har fullt upp med att jobba blir strukturen i klädsystemet till slut obefintlig. Dags att sortera, vika och hitta någon form av fungerande system. 

 

Dagen i dag har alla möjligheter att bli en bra dag. Varierad och nyttig. Någon träning ska det inte bli, jag måste ha en paus i dag. Det är bra det med, vila är lika viktigt som träning. 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards