Alla inlägg den 1 juli 2019

Av Mia - 1 juli 2019 07:07

I går bestämde jag mig för att jag verkligen ska ta vara på min måndag.  Bästa sättet är att kliva upp tidigt. Så här sitter jag nu när klockan just passerat sex och sippar på mitt kaffe. En lyx att få det serverat på sängkanten av sambon. Jag känner mig allt annat än pigg men det handlar nog mest om att jag fortfarande har träningsvärken från helvetet i överkroppen samt att propavanet ännu gör hela mig lite tung och trög. Allt deetta är lvergående och snart vaknar även denna 46-åriga kropp till. 

 

Under söndagen kom goa Vicki hem till oss för att hänga både med oss tvåbeningar men kanske främst med övriga fyrfotingar. Hon är så vacker, mysig och go. Kimmo är ganska skön, han håller sig lite i bakgrunden och är nöjd med att ha koll på sina tjejer. 

 

 

 

Jag behövde fara in till stan med ett par badshorts till sonen. Alltid är det något han glömmer. Jag passade även på att plcoka upp Tyratösen. Hon var kattvakt hos sin svägerska någonstans på norr. Så typiskt henne, att inte veta exakt adress till platsen hon befinner sig på. Jag fick helt enkelt åka till en plats som vi båda känner till och plocka upp henne där. Det som slog mig var att hon måste ta rätt på var hon befinner sig för tänk om hon tex måste ringa ambulans. Nog för att larmoperatörerna är duktiga men det underlättar ju om man uppger en adress. 

 

 

 

Medan sommarvärmen dallrade utanför fönstret så begav vi oss inomhus. Tyra hade bokat tid för fransförlängning åt oss båda. Jag har aldrig testat det här förut men nån gång ska ju vara den första. Rent tidsmässigt så känns det prisvärt då behandlingen tar typ tre gånger så lång tid som en klippning men nu gäller det att se hur länge de små stråna sitter. 

 

 

 

Jag är väl ganska nöjd med resultatet. Känns bra och man ser liksom lite piggare ut. Det bästa är nog att man slipper hålla på och balta med mascara dagligen. Hoppas det kommer fungera tillsammans med mina linser, att ögonen slipper bli röda och irriterade. So far so good. 

 

På eftermiddagen var värmen nästan bedövande. Vi tog med oss vovvarna till Väsby för ett bad i Glan. Gamlingarna var inte så badsugna. Det var Freja och jag som hoppade i och simmade. Vi har hittat världens bästa badplats där det i princip aldrig är några människor. Tidigare år har jag förstått varför, det är sjukt mycket snäckor på botten och på berget som ligger under vattnet. En gång kom jag hem med vovvar med blödande trampdynor. I år är det bara snäckor längre ut, där hundarna ändå inte bottnar. 

 

 

Tyvärr skar jag mig själv på stortån (sorry för fotbilden   ). Jag fick ett rejält paper cut över hela tån. Ingen fara men så här års när man tassar omkring barfota i trädgården är det lätt att få in jord och andra orenheter. Måste verkligen tänka på att göra rent lite då och då. När börjar den berömda rötmånaden? I mitten av juli, va? Pappa sa alltid att då "är det kört". Man är aldrig så hotad av magsjukor och infektioner som under rötmånaden. Min mamma följde ofta efter med "Små så och fattiga vänner ska man inte förakta då det kan bli något stort av dem". Älskar deras gamla uttryck som jag hört dem säga tusentals gånger. Jag märker alltmer att jag tar efter och säger sådant själv. Kanske ett sätt att föra nån form av arv vidare. 

 

   

Kolla bara vad härligt. Vilka mjuka fina klippor, skapade av naturen själv under årtusenden. Det var varmare här än när jag badade från båten i går och det är ändå samma vatten. Kanske hjälpte det till att vindarna som blåste var mer än ljumma och man torkade till på ett litet kick. 

 

I dag ska jag skjutsa bonnusdottern till jobbet vid 8:30 därefter ska jag åka förbi på kyrkogården. Jag måste gräva upp två av blommorna som jag och bror planterade på mammas grav. De har blivit angripna av nån ohyra och alla blommor har torkat i hop. Jag köpte en miniros på ICA i går så jag testar att sätta den istället. Säkert kommer den också bli angripen, man vet ju hur känsliga rosor är men den kostar inte mer än en bukett så jag får väl köra på nya var tionde dag eller så. 

 

Jag har också planerat att åka och träna, promenera hundar innan det blir för varmt samt sommarlovsläsa lite. I dag är vädret lite mer lurigt, varmt, mulet och himla blåsigt så det blir inget solande vid poolen. Passar mig bra då jag fortfarande är ganska så svedd efter lördagens båttur. 

 

Önskar er alla en finfin måndag oavsett om ni jobbar eller liksom jag har semester. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards