Direktlänk till inlägg 19 augusti 2023

PERFEKT!

Av Mia - 19 augusti 2023 08:44


 

När jag summerar sista veckan så har den känts bra, nästan perfekt skulle jag vilja säga. Den har varit välbalanserad mellan jobb, sömn, träning, matlagning, tvätt och städ. En vecka som givit mer energi och lugn inombords än vad jag känt på länge. Tacksam och glad är jag över att faktiskt få må så här bra. Den fysiska hälsan har också varit riktigt ok. Höften gör sig påmind emellanåt men inte hela tiden, kortisonsprutor är bra grejor. 


 

I går kväll var det underbart ljummet i luften och för en gångs skull väldigt lugnt på innergården. Jag satt nog en timma och bara lyssnade till mina egna tankar och reflektioner, helt utan mobilen - som en jäkla galning. Nä vars, jag har lovat mig själv att vara mer i nuet utan att kidnappa min hjärna och ta den in i snabba filmklipp och andra inlägg. 


 

Mitt fovoritsnacks just nu är rostade bambuskott med olivolja och flingsalt. Så gott och min mage tackar mig. Bambuskotten har en motsatt inverkan på just magen jämför med vad alla mina mediciner har. 


  

Veckans soppa blev otippat till på torsdagen. Den blev himmelsk. Ja, jag skryter nu men det gör ju alla andra också som lägger upp griil- eller poolbilder. Man får faktiskt vara stolt, glad och vilja visa upp saker som man tycker är bra. Kanske kan det inspirera andra till tex nya maträtter, nya årethämtningszoner mm. 


 


Förutom min timma på balkongen så låg jag i soffan och läste under större delen av eftermiddagen och kvällen. Jag läste ut del två av serien Kontrahenterna. Fantastiskt bra och fängslande. Handlingen utspelar sig i Sverige unnder 2:a världskriget och man får följa tre kvinnor med helt olika bakgrund när delas liv flätas samman då de arbetar för försvarsmakten. När boken var utläst gick jag genast in på Adlibris och beställde del tre och fyra.  Jag tror att detta ska bli en hel svit om tio delar men bara 4 är klara i nuläget. 


Jag har verkligen kommit i gång med läsning av skönlitterära böcker. I väntan på fortsättningen av Kotrahenterna har jag gett mig på Emelie Schepps Pappas pojke. På något sätt känns det som jag redan läst den, kanske har jag lyssnat på den för länge sedan, men minns inte vem mördaren var så det funkar att läsa den igen. 


I dag ska jag en sväng på stan, jag har en del ärenden att uträtta. En fjärrkontroll ska bytas alternativt lämnas tillbaka och så ska jag köpa lite nya bäddset. De har bra priser på Hemtex nu i helgen, Där såg jag också ett par superfina prydnadskuddar som nog ska få följa med hem. Jag tillbringar ju mycket tid just hemma men känner hela tiden mig nyinflyttad då jag liksom inte fått det så där varmt och ombonat som jag vill ha det. 


Framöver ska jag även försöka hitta rätt matta till köket och en in till gästrummet. Jag är också sugen på en ny soffa men det är en större utgift och jag måste också lösa bortforsling av min gamla. Kanske kan man skänka den mot avhämtning. Den planen ligger dock ett par månader framåt i tiden. 


Nu är det snart dags för frukost, i dag kommer den bestå av bacon med löksås. Det gäller att ladda med energi för då kanske jag samlar i hop mig och även tar en tur till gymmet. 


Jag önskar er alla en fin lördag även om det här i Linköping är en grå himmel. 

 
 
Daniek

Daniek

19 augusti 2023 15:22

Tack detsamma. Låter intressant med de rostade bambuskotten. De enda gångerna jag åt bambuskott som barn var när mamma hade det i sina köttgrytor, det var gott minns jag.

http://https://friadiskussioner.freeforums.net

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards