Alla inlägg den 7 juli 2019

Av Mia - 7 juli 2019 09:59

  Lördagen blev en lång dag, på flera sätt. Jag hann göra väldigt mycket och var vaken ovanligt länge för att vara mig. I gengäld sov jag länge i dag, gick inte upp förrän efter nio. Så här sitter jag nu i morgonrocken, har kaffemuggen brevid mig, ser på nyhetsmorgon och allt detta ca 2-3 timmar senare än jag brukar. 

 

Förmiddagen startade med att jag övningskörde med sonen. Det gick finfint. Vi är precis i början så krypkörning, bromsa, ligga rätt i högerfilen och kunna växla upp och ner till och från treans växel är det vi pysslar med. Han klarade av både ett oväntat möte på ett krön i en kurva samt råddjur som sprang ut över vägen. 

 

Därefter drog jag och sambon över till IKEA. Jag skulle ha tag i en hylla som ska fungera som fönsterhylla. Ett alternativ för att minska insynen i vårt kök. TYvärr hade inte IKEA så långa hyllor men då åkte vi vidare till Bauhaus. De har typ allt man behöver eller nånsin kommer kunna behöva till sitt hem. 

 

 

 

Det blev superbra. Jag ska prova att flytta runt lite på krukorna och givetvis även plantera något i den tommat krukan. Det gäller att välja växter som inte Ozzy går på och vill käka upp, han skulle lätt kunna riva ner alltihop om han börjar tugga och dra. Hans matplats är dessutom på bänken framför fönstret. Jag vet att det är både konstigt och lite äckligt att katten ska äta på en köksbänk men han kan inte ha maten på golvet för då äter hundarna upp den. 

 

Vid fyratiden drog jag och sonen till gymmet. I dag stod överkroppen med fokus på axlar och biceps på programmet för min del. Det gick bra, vi var nästan ensamma på gymmet, bara en av mina gamla elever som var där. I dag har jag faktiskt en skön men grym träningsvärk. Jag kan njuta av det, då vet jag att det gjort nytta. I dag däremot har jag vila. Ingen träning alls för mig. 

 

 

Jag gillar gymmet i Skärblacka allt mer för varje gång jag är där. Inget flashigt alls, bara funktionellt och välutrustat. Att de sedan har yogapss är som en stor bonus. 

 

När gymmandet var klart blev det hög tid att rasta vovvar. Uppehållsvädret skapade sug efter en skogspromenad. Ibland, framförallt när vi väljer skogen, följer Husse med. Han föreslog att vi skulle ta varvet förbi våra svampställen. Och gissa lyckan jag kände när vi hittade detta. 

 

 

Sammanlagt hittade vi nån liter med kantareller. Så gott och tänk att det äär gratis, bara men är beredd att ge sig ut i skogen och bli lite myggbiten. 

 

Hundarna bara älskar de här koppelfria promenaderna. Kimmo tar det lugnt. Han travar på sin höjd, hans kropp säger ifrån och han blir väldigt anfådd. När vi plockade svampen så la han sig och vilade brevid oss. Freja har ju som ett 7 kilos paket med energi och emellanåt, när vi ser rådjur, behöver vi koppla henne. 

 


 

   

 

Som så många andra passar vi på att grilla åtminstone en gång på helgen. I går blev det fläskfilé. Till den hade jag sallad och stuvade kantareller. Underbart gott. 

 

 

O så lite Biggans vitlöks och kebabsås. Det finns inte många maträtter som inte lyfter sig med hjälp av Biggans. Kan tom tänka mig att ha det på pannkakor. Tänk er pannkaka med krispig isbergssallad och tomat och sedan ringla lite Biggans över. 

 

Nu är det dags att ta tag i söndagen övningsköring står så klart på programmet men säkert en hel del annat också. 


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards