Alla inlägg den 8 juli 2019

Av Mia - 8 juli 2019 08:19

Nu har helgen farit förbi. Jag tyckte nog att den räckte ganska länge. Det hanns med mycket, både roligheter och kanske sånt som inte var måsten men välbehövligheter. 

 

Jag har ju snart bara vuxna barn, nummer 2 blir 18 om fyra månader. Givetvis behöver de fortfarande en hel del hjälp och stöttning och sonen bor ju fortfarande hemma och behöver därmed mat- och tvätthjälp. Han är ganska självgående men jag gillar ju både att laga mat och att sköta tvätten. Att gå med hundar, tömma diskmaskinen, gå ut med sopor och dammsuga och städa gemensamma utrymmen är sånt han gör utan att jag ber honom. Precis som det ska vara. 

 

Vi har börjat övningsköra i hop. Det går bra. I går var även min sambo med och jag hamnade såklart i baksätet. Då slog det mig. Det är som att cirkeln sluts. Precis innan han kastas ut i vuxenlivet så hamnar jag i baksätet igen, precis som jag gjorde när han var helt ny här i världen. Då satt han i barnstol i passagerarsätet men nu är han i förarsätet. Och givetvis med hans vanliga tur skuttade ett rådjur ut över vägen. Jösses, jag tycker det är lättare att sitta brevid honom än att vara där bak. 

 

 

 

I går hade jag vila från träning. Just därför tänkte jag att det var en superbra tid att röja i ordning i tvättstugan. Där samlas det lätt på hög, vanligtvis med ren tvätt som ska strykas. Det fungerar lite som förråd också. När man inte har någon annan plats ställer man eller lägger det på den långa fina bänken. Nu är det städat och fint där. Jag är väl medveten om att det kommer behövas röjningar framöver också, förmodligen under höstlovet. Det är så det funkar, lite som mina garderober. Strukturen faller efter ett par veckor. 

 

Röjningsarbetet fortsatte och jag letade rätt på mina spetsgardiner. De fick fungera som lätt draperie in till vår lilla garderobsdel i sovrummet. Det hade inte blivit bra med ett tjockt, tunt och tätt draperie. Man ser inte rätt igenom spetsen men och den släpper igenom ljus. Blev ganska bra och gulligt tycker jag och det är ju det viktigaste. Sambon har inte så mycket åsikter men skulle nog invända om det blev för  blommigt, rosa eller så. 

 

 

 

Efter middagen i går kväll for jag in till Norrköping för att hämta Tyra. Hon har jobbat hela helgen och i går hade hon ett tolvtimmarspass. Vilken kämpe! Började 7:30 i går och åkte hemifrån vid 06:00. Hon blir så tacksam över skjuts, att slippa ta buss sen tåg och därefter buss igen. Vi åkte från stan hem till mig där vi bytte bil och även slet med oss Mats. Syftet var att Tyras cykel skulle få flytta hem till henne igen så den satt fast på cykelstället bakpå BMW:n. Tösen fick också med sig en av mina jeanskjolar som jag inte trivdes så bra i. Det är kul att kunna dela kläder med sin 20-åriga dotter. Blir lite billigare också. 

 

hemvägen från Linköping såg vi den här dubbla regnbågen. SÅ vacker! Först gick den ner i IKANO-huset men när vi kom ut på motorvägen syntes hela, från början till slut över östgötaslätten. 

 

 

 

Dagen i dag ska också ägnas åt lite övningskörning. Vi ska in till Norrköping och hämta ett paket som Elis beställt och jag ska köpa hobbyfärg på Biltema. Jag ska spraya om lite krukor här hemma. Allt det där får vänta några timmar då jag tror det dröjer innan sonen vaknar till liv. 

 

Det är alltså gott om tid att njuta av mitt morgonkaffe, som alltid med rejält med mjölk och en tesked socker i. Dagens absolut godaste kopp och den allra finaste starten på dagen. Till det tar jag en stund framför Nyhetsmorgon. Jag tycker att det är ett ganska trevligt program med bra innehåll. Just i dag är det väl lite torka då man fokuserar på seniorer som är på sommarkollo och kör vattengympa. 

 

Jag har ju ett antal vänner som är pensionärer. De är helt galet aktiva, så pass att de också tar semester på sommaren. Imponerande att de har mer utflykter, resor och liknande för sig än vad jag har. Ibland verkar det faktiskt riktigt stressigt att vara just pensionär. Eller så är det så att även de sparar alla roligheter till sommaren och vi som fortfarande arbetar känner att vi bara vill vara hemma och ta det lugt. Att resa bort längre tider kräver ju i sig en hel del arbeta. 

 

Nu så är det tid att gå en sväng med hundarna, önskar er därmed en fin måndag. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards