Alla inlägg den 6 juli 2019

Av Mia - 6 juli 2019 08:55

När man är ledig så länge som jag tappar vanligtvis dagarna betydelse men så länge sambon fortfarande jobbar raka veckor hålls det till viss del kvar. I dag är det lördag och ledigt. Vi har inga stora gemensamma planer. Sista delen av häcken ska tas ner, ett jobb som inte involverar mig. Jag ska däremot övningsköra med sonen och sedan ska han och jag träna lite också. Tråkigt nog fick han så ont i knäna i går när han tränade ben. 

 

Knän är luriga då det är som en mänsklig järnvägsknytpunkt. Här fäster massor av muskler och senor. När muskler tränas svullnar de och gör det trångt i senskidorna vilket kan leda till inflammationer och smärta. Ibland är det vila som är bästa medicinen andra gånger är det att träna musklernas antagonister. Hittar man inte svaret själv får man ta hjälp av ett proffs, dvs en sjukgymnast. Många gånger (de allra flesta) är sjukgymnasterna mer kunniga än läkarna när det kommer till kroppsliga smärtor. Jag går ju inte till sjukgymnasten med magont, huvudvärk , förkylningar, allergi eller liknande men nästan  allt som har med värk i kroppen lyckas de lösa på ett mycket bra sätt. 

 

Ozzykatten har varit ute och nattsuddat hela natten. Han dök upp här vid åttatiden på morgonen, käkade lite och drog sedan ut igen. Men han försvann inte långt. 

 

 

 

Han la sig till ro på en av tre favoritplatser. Mjukt underlag, lagom lutning och nu på förmiddagen når solen fram lite lagom mycket. 

 

 

Festlig liten rackare som nu ligger på laddning för att orka med ännu en natt i jägarens tecken. Ozzy är en stor katt, han var faktiskt ganska fet när vi flyttade hit. När han började vara ute så tappade han massor i vikt. Efter det började han bygga muskler genom att springa, klättra i träd och hoppa runt. Han är i sitt livs form just nu. Jag gissar att han blivit ganska duktig på att fånga råttor för han är inte lika galen i torrfodret som han var i början när han var ute. Nu kan han nöja sig med ett par munnar av hemmamaten när han kommer in på morgonen. Kanske är han mätt på råttor och andra smådjur. En annan fördel med att han lever livet som utekatt är att han i princip förbrukar noll kattsand. Pengar som jag istället lägger på lyxmat åt honom. Den finaste av katter är ju värd det bästa som finns. 


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards