Alla inlägg den 3 juli 2019

Av Mia - 3 juli 2019 09:04

Det är bra att variera sig. Nyttigt för både kropp och själ. När jag fick Tyra drabbades jag av förlossningsdepression. Det är en lång historia men det jag tänker på nu är något som min KBT-terapeut lärde mig. Man ska variera sig, välja olika vägar till jobbet, olika kastruller till potatisen (alltså från gång till gång, inte koka i tre olika samtidigt), variera skor, sitta på olika platser runt matbordet och mycket mera. Allt detta för att hjärnan inte ska gå in i bekvämlighets och viloläge. 

 

Låter ganska logiskt så just därför försöker jag tänka på att variera mig. Det är ganska jobbigt. Jag inser att jag allt mer börjar bli en sådan människa som vill göra samma sak, på samma sätt och tid  det skapar ett lugn i mig. Kontroll när resten av världen är kaos. Jag gör mina ändringar i det lilla, varierar mina promenader, tränar på olika sätt, skär grönsakerna olika osv. Tänk efter hur mycket du gör i din vardag som du gör på ett visst sätt utan att det egentligen har någon mening och funktion. 

 

Läste ett roligt exempel en gång, hämtat ur verkliga livet. En kvinna gjorde söndagsstek så som hon alltid gjort. Då frågar dottern "Men mamma varför skär du av ena änden av steken och lägger brevid". På det hade mamman inget svar utan gick till sin mamma som lärt henne laga söndagsstek och frågade. Svaret är ganska underbart. "Jag var tvungen att dela steken då min gryta var för liten". Ännu en sån där grej som man gör utan att veta varför. Hur många saker i livet har vi som vi bara gör, för att?

 

I går var det en regnig dag. Skönt och mysigt. Till och med katten verkade tycka att det var gött att hålla sig inomhus och bara vila. 

 

 

På gymmet hittade jag en ny grej, ny för mig alltså, som jag i brist på medtränare vågade mig på att prova. 

 

 

Det är alltså en bräda man ska stå på och den är upphängd i fjädrar. Balans och styrka som kan varieras i oändlighet. Jag älskade den. Precis vad jag behöver och löjligt jobbig. Från och  med nu kommer den ingå i min träning, varje gång. 

 

Jag blev väldigt matt under träningen men kämpade på. Efter sista övningen blev jag helt slut. Jag var tvungen att gå in i omklädningsrummet och lägga mig ner på golvet med benen i högläge.

 

 

 

Jag stannade så kanske 20 minuter. På hemvägen kom illamåendet över mig och jag kände mig yr. Brist på energi kanske så jag åt en duktig kycklingsallad men det gav sig ändå inte. Det blev ligglgäge i soffan och vila. Sambon fick order om att köpa med sig min sötsaksfavorit hem. 

 

 

Kokostoppar som man hittar i självplocken vid Exotic Snacks på Ica. Jag kan lätt dra i mig ett par hekto av de här små vita godingarna. 

 

I dag vet jag ännu inte riktigt hur jag känner mig. Lite darrig men ändå ok. Jag ska träffa Veronica för ännu en handelsträdgårdstur. Kul att ha någon att dela sitt intresse med. Vi ska nog hinna med en fika också innan jag måste hem till vovvarna igen. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards