Direktlänk till inlägg 22 juli 2019

Egentid de luxe

Av Mia - 22 juli 2019 08:30

I helgen har jag fått min så högt efterlängtade egentid. Jag har varit ensam hemma från fredag kväll till söndag eftermiddag. Vad passade jag på att göra då? absolut ingenting, precis som jag planerat. Jo, jag har tvättat, sytt in en klänning, lagat ett par byxor, tränat, ätit skräpmat, promenerat hundarna men till största del har jag bara varit. Superskönt. 

 

Jag laddade upp fredagen på bästa sätt genom att träffa Tyra för lite shopping. Hon behövde lite kläder och jag behövde ingenting. Trots det så kom jag ändå hem med ett par höstskor och en skjorta. Det var sådan rea att jag bara betalade 160 kronor sammanlagt för dem. Som tre dosor snus eller så... Även om jag inte behövde vare sig skor eller skjorta var det för billigt för att lämna dem kvar i butikerna. 

 

 

Rea, rea, rea! Det är lätt att göra som jag gjorde, handla fast man inte behöver något. Efter shopping skulle vi luncha. Valet föll på Basilica och en pasta med räkor och lax. 

 

 

Jag skulle vilja skriva att det smakade underbart. Men nej, det var vidrigt. Parmesanosten förstörde allt. Det var för mycket och den smakade inte bra. Jag har ätit det här förr och då har det inte smakat så här. Jag tror jag kunde ta 4 tuggor, Tyra kanske åt lite till men sedan lämnade vi. Kanske borde vi sagt till men nu gjorde vi inte det utan bara gick därifrån. Tråkigt då själva lunchandet är det vi tycker är extra mysigt. Nu har vi lärt oss detta och kommer välja annan restauring och annan mat nästa gång. 

 

 

fredagskvällen satt jag ute på altanen och njöt av värmen. Ett glas fanta, lite nötmix och ett dopp i poolen kändes som en fantastisk vardagsllyx. 

 

 

Jag skulle vattna på kvällen. Det gick sisådär som synes. Turligt nog har nu sambon varit på GekÅs i helgen och köpt med sig två nya slangar hem i går. 

 

 

Jag har misstänkt att storhunden snor kattens mat trots att den serveras på en bänk. I början hittade jag kattens skål på golvet men nu är Kimmo förfinad. Han lycas äta upp maten utan att välta ner skålen. Inte konstigt att han tjockat till sig så. 

 

Nu är det måndag och min lugna, avslappnade egentidssemester är över. Nu är det trängsel i soffan på morgonen. Nej vars men sambon har nu gått på sin ledighet. Skönt att jag har min älskade mysfåtölj att dra mig tillbaka till när jag känner att jag behöver det. 

 

I dag har jag inga egentliga planer vilket känns ganska lugnt och bra. Jag måste iofs till apoteket och hämta ut medicin. Säkrast är att inte ta det här i Skärblacka. Inte en enda gång har jag varit där och kunnat hämta ut allt jag ska. Det saknas alltid något och saker delexpidieras eller måste beställas. Det konstiga är att det är inga specialmediciner jag går på. Därför får det nog bli en tur in till stan i dag. 

 

Önskar er en fin måndag, i mitt närområde ser det ut att bli både regn och åska men det är ju mysigt det med. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards