Alla inlägg den 11 april 2020

Av Mia - 11 april 2020 08:35

 

 

I dag är vi framme vid påskafton. Enligt kristen tradition är det en tom dag beroende på att Jesus är död och ligger i graven. Lärljungarna satt och tryckte av rädsla för att bli infångade och avrättade. Vi i Sverige passar dock på att fira det stora påskfirandet i dag. Lite som med julafton, Jesus var inte ens född den 24:e men vi har vårt stora firande då. Ganska smart egentligen då vi får fler dagar att fira på. 

 

 

 

Jag la mig skapligt i går och vaknade så klart innan tuppen. Nu kan ni mina rutiner; sätta på kaffe, kissa hundarna, slå på tv:n och sedan blogga lite. I dag hamnade jag framför Sofias Änglar eftersom Nyhetsmorgon inte dragit i gång än. Givetvis blev det tjutkalas. Jag är så galet lättrörd. Det går lite i vågor, det där med att vara känslig, men på det stora hela kan man väl säga att sedan jag fick barn är jag så mycket känsligare och väldigt mycket räddare. Mina barn är unga vuxna nu men rädslorna består. Är det verkligen bara barnen som gjort mig sådan eller hade jag bivit sådan även om jag inte fått barn? Kan det bero på åldern? Jag vill inte se mig som en fegis utan snarare som prestigelös och klok. Det låter iallafall bättre. 

 

I dag känns min kropp som en arg boll. Den smärtar inte men det kryper och surrar i den. Inte bara i benen som det kan göra på kvällarna. Händerna, hela armarna, ryggmuskler, bröstmuskeler, benen och tom i nacken är det en stor obehagskänsla. Det hjälper inte att sitta stilla eller ligga ner. Det som hjälper bäst är att vara i rörelse men det kräver också en jäkla stor vilja att sätta mig själv i rörelse. Ja, ja jag vilar mig i tanken att det är övergående. Jag tror att det beror på träningen i går. Pga corona så hade jag nästan 3 veckors träningsuppehåll och då blir det så här när jag drar i gång igen. Jag förlitar mig på det gamla ordspråket "Ont ska med ont förgås" så det får bli en långprommis med hundarna i dag innan det dåliga vädret kommer. 

 

Det är tydligen ett fronsystem på väg in väster ifrån så fram på eftermiddagen/kvällen kommer vi få ett motäcke över oss som även kan innebära regn. Det är behövligt med regn nu för det är torrt i fjolårsgräset och skogsbränder är det sista som vårt land behöver i nuläget. 

 

Nu vill jag önska er en fin Påskafton med

 

god mat och annat som ni mår bra av.

 

Så hörs vi lite senare. 

 

  

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards