Direktlänk till inlägg 17 maj 2022

SKÖNA MAJ

Av Mia - 17 maj 2022 18:30

So far so good!, på många plan men även vädermässigt. Naturen har exploderat sedan senaste blogginlägget, vilket är 16 dagar sedan. Mycket roligt, intressant, gott, härligt, besvärligt, spännande och lärorikt har hunnits med sedan dess. 


 

Min prickblad har fått för sig att blomma. Både roligt och tråkigt för tydligen dör just den stängeln som blommar när blomningen är över. Faktasidor på nätet lovar att jag i gengäld ska få nya stammar som kommer nerifrån. 


 

Favoritfiket börjar kläs i grönt. Jag ser fram emot ett återbesök när syrenen står i full blom. 


 

Blomstersängen i Trädgårdsföreningen bjuder på sin prakt. Alltid lika kul att promenera här både med och utan hundar. Det finns alltid något nytt att upptäcka. Jag såg att de har guidade turer i parken med fokus på de konstverk och installationer som finns utplacerade lite här och där. Den tänker jag tvinga med mig en lämpad person på. 


Våren övergår snart i sommar och i fredags passade jag på att ta "tunna klänningen" på mig till jobbet. Jag är dock glad att jag valde stövlarna för det var nog i svalaste laget för tunna ballerinaskor. 


   

Förra årets pandemitider fick mig att missa den härliga stämningen inne i city under de ljumma kvällarna. För att använda en klyscha; det känns som utomlands. Med mina turistögon är det en helt fantastisk känsla som infinner sig. Massor av folk och fullt med uteserveringar och mysiga restauranger. 

 

 

På Aioli kan man äta tapas. Jag valde bläckfisk och kronärtskocka. Himmelskt gott. 


 

Tidig måndagsmorgon på väg till Konsert och Kongress för utbildning. Här är Hospitalstorget. Det vilar ännu i sin linda men snart så sätts fontänen på och allt blommar vackrare än någonsin. 


 

Mindre än en månad sedan jag gick här sist men nu är det underbart grön i portalen. 


 

Jaa, vad kan man säga? Inget annat än att våren är magisk och helt underbar med alla sina blommande träd, buska och  rabatter.


Förr i tiden kunde man verkligen konsten att skapa entréer värda namnet. 


 

Snart så...


   

I parken utanför Konsert och kongress finns detta vackra träd. 


Det är inte ofta som jag kan äta lunch ute på stan en vanlig vardag. Den här lyxiga salladen med räkor, kräftor, avokado och ägg kan man få på Mocca Deli. 


 

I morse, fontänen i Trädgårdsföreningen. 


   

Lusthuset...



 

En ljuvlig födelsedagsbukett! Jag älskar rosa. 


När barnen var här och firade mig fick jag en present av Tyra och Peter som jag suktat efter ett tag och kanske hoppats på att få nästa år när jag firar jämt. De överraskade mig rejält med den svenskt designade Stumpastaken. Det roliga med den är att det finns en massa tillbehör i form av vaser, glaskupor, underlägg, pedistal mm att "önska vidare". Även i helgen som kommer dyker barnen upp för klassisk söndagsmiddag. Det kommer att bli så mysigt. 


Nu önskar jag er en fortsatt fin vecka. 

  


 
 
Carmen

Carmen

19 maj 2022 12:15

Hejsan :-).
Jag har följt din blogg ett tag och tycker den är stark och väldigt beundransvärd. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det hela men du är en sån person som jag kan se upp till och då är det bara genom bloggen. Jag är själv bloggare men bloggar dagligen och det är roligt att se hur olika liv man lever. Om du vill följa min blogg så är det bara att hojta då det är lösenordskyddad.
Sköt om dig.
Mvh Carmen

http://mylife83.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards