Direktlänk till inlägg 24 juni 2020

VÄRMEBÖLJA

Av Mia - 24 juni 2020 09:36

Japp, nu är det varm. Jättevarmt. Så där varmt att det är svårt att det är svårt att värja sig. Jag gillar sol och värme, absolut, bara jag har närhet till vatten och möjlighet till skugga. Altaner och balkonger byggs ofta i "bästa solläge". Det är ju toppen på vårar och höstar men i högsommarvärme blir det lätt vindstilla och temperaturer upp till 40 grader och då tar min hjärna slut. 

 

I går höll jag mig ur solen så mycket som möjligt då jag fortfarande känner av brännan från midsommar. Jag kommer förmodligen att flaga vilket inte är bra. Jag tänker inte ur en skönhetsvinkel utan mera på att bränd hud är en bra grogrund för hudcancer. I går höll jag mest till i köket och fixade mat samt sprang runt och höll ungdomarna nöjda genom att fylla på snacks och dricka. Lite som en "pass upp" men det var ok. Jag träffar så sällan båda barnen samtidigt så det kändes också viktigt att de fick tid tillsammans för att prata och umgås. 

 

Vi startade med sillunch vid 12. Ska det vara sill så ska det vara matjessill. Jag älskar det och mina dotter liksaså. Grabbarna, Peter och Elis, valde att äta kycklingköttbullar istället. Det är gott det med. 

 

   

När det är varmt behövs det salt och sill är just det. Kan det vara därför det äts så mycket sill på sommaren? Eller för att det är extra gott med kall mat i hettan? Jag har provat andra sillsorter och kan äta tex skärgårdssill men alla andra märkliga sorter? Varför finns de ens? Jag har hört talas om vitlökssill, earl grey sill och mycket annat och det gör kaos i min hjärna. Vill jag ha earl grey tar jag en kopp té. 

 

Det blev en del baad och sol för ungdomarna. Även Tyra som är otroligt ljusskygg låg i både solstolen och blaskade i poolen. Det kändes så friskt och härligt. 

 

   

Själv höll jag mig i skuggan under parasollet. Ganska gött det med. 

 

 


Tyra och Peter, så himla mysiga och omtänksamma. Vi hann också prata om saker från förr. Det kan vara lätt att så här ett par år senare glömma bort hur kämpigt Tyra och jag hade det med vår relation. Hur nedstämd och ångestfylld hon var. Hur hennes ångest bet sig in även i mig och förändrade oss båda. Vi kunde också se tillbaka och konstatera att hon var som en annan då vilket påverkade alla i vår familj. 

 

 

Glass, jordgubbar, maräng och så min favoritsås som är Salty Caramel. Sött, salt och lite syrligt. 

 

 

Middagen bestod av pasta, kycklinggryta och sallad. Lagom till den dök barnens pappa upp. Jättetrevligt och Tyra blev så glad. Omigen, jätteskönt att det fungerar så bra att vi helst okonstlat kan umgås både planerat och spontat. 

 

När kvällen kom skjutsade jag hem Tyratösen och Peter till Linköping. De var väldigt nöjda med dagen men också trötta och dessvärre brända. För Tyra blir det en stor grej då hon är livrädd för att bränna sig och är alltid den vitaste vita. Hon är så vit att hon nästan har en ton av blå. För 150 år sedan hade det varit det finaste fina. Hon har helt enkelt hy som porslin. 

 

 

Sent på kvällen satt jag ute på altanen. Plötsligt dyker den här herren upp högst upp i äppelträdet. Han håller sig undan hela dagarn när det är så här varmt men kommer hem på kvällen för lite blötmat. 

 

I dag är det en ny, solig och varm dag. Jag tror jag ska ägna den till att sitta udner parasollet och läsa en bra bok. Jag tror att det får bli Cecilia Sahlströms I egna händer. En kriminalare som utspelas i Lundatrakten och vi får följa kommissarie Sara Valldén som löser gåtan med den mördade unga mannen Tobias. Kan det vara fråga om ett hedersrelaterat brott? Spännande och intressant är den och jag gillar persongalleriet och relationsutvecklingarna. 

 

 

 

Nu önskar jag er alla en finfin tisdag!   


 
 
Vonkis

Vonkis

24 juni 2020 14:03

Men, var ät Trocaderon?
;-)

http://vonkis.blogspot.com

Mia

9 juli 2020 16:09

Missade den. Det blev cola ist.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards