Alla inlägg den 28 juni 2020

Av Mia - 28 juni 2020 09:51

Jag längtar en hel del just nu. Största längtan är den efter mina barn. De är i princip vuxna och lever sina egna liv där det finns allt mindre plats för oss föräldrar. Det är så klart precis så det ska vara. Målet med föräldraskapet är att de små ska växa upp till egna individer med förmågan att klara sig själva.  Jag tycker ändå om att hänga med dem, umgås, göra saker och få pyssla om dem lite. 

 

Åska och regn är en annan sak jag just nu längtar efter. Jag blir så matt och orkeslös av den här värmen. Det är inte bara jag som längtar efter regnet, hela naturen är torr som fnöske och gräsmattor, buskar och träd behöver verkligen en rjäl rotblöta. Ge mig ett rejält regnoväder så att temperaturen sjunker 10 grader så kommer jag vara nöjd. Väderappen utlovar åska vid 16-tiden i dag och nästa vecka ska det bli molningt och lite svalare. Hoppas, hoppas...

 

I går var det ett litet molndis på förmiddagen men ändå väldigt varmt. En bra dag att åka ut på sjön helt enkelt. Jag är ganska glad åt att jag kan följa med båtägaren ut på sjön lite då och då. Det jag verkligen borde lära mig är att köra båt själv. Tänk om något händer när vi är långt ut i skärgården. En hjärtinfarkt eller ett olyckligt fall skulle vara katastrof när jag varken kan lägga till eller kasta loss. 

 

Barfota och med benen i vädret, kan det bli bättre än så? 

 

 

Körsbär! Jag kan klämma i mig ett helt tråg på nollttid och det bästa är att jag inte alls får ont i magen. Priset var 20 kr billigare än förra veckan. Säsongens frukt och bär är perfekta snacks. 

 

   

Bästa drickan när det är hett ute.

 

Dagens lunch blev omigen rääkor och aioli. Perfekt att ta med en påse frusna räkor för de tinar lagom till lunch och det känns lätt och gott. Saltet i räkorna gifter sig fint med vitlökssmaken. 

 

 

När jag jobbar dricker jag 4-5 koppar kaffe på dagarna. Under min ledighet blir det oftast bara en kopp. När det är så här varmt ute fungerar det fint med iskaffe. 

 

   

Nu sjunger den enda rosen på sista versen. 

 

 

Tråkiga nyheter om ett hyreshus i grannstaden. När det handlar om platser som finns nära börjar jag direkt gå igenom hela min "vänlista" och jag undrar om nån av de drabbade är någon jag känner. Jag har varit väldigt förskonad från olyckor genom åren så rent statistiskt borde det snart vara min tur. 

 

 

Eurovision The Fire Saga släpptes den 26 juni på Netflix. Jag gillar filmen mest tack vare bra musik och Molly Sandéns röst. Jag har sett att många recensenter sågar filmen men jag tycker inte att det är bortkastad tid att se den. 

 

I dag har jag inget stående på programmet. Kanske dyker Elis upp en sväng, kanske åker jag en sväng och köper nån god glass eller så stannar jag hemma hela dagen och lägger mig på soffan och läser en bra bok. Jag äger alltså min tid även i dag vilket är grädde på moset i semestertider. 

 

Hoppas ni också får en finfin söndag! 


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards