Alla inlägg den 22 juni 2020

Av Mia - 22 juni 2020 09:59

Måndag i dag, så skönt. Jag får mig en ledig dag, på alla sätt nästan. Lugn och ro och tystnad i några timmar. Jag har så klart saker som behöver göras men jag får göra dem i mitt tempo och i sällskap av en bra bok. Just nu lyssnar jag på den här

 

 

Det är en sann historia om en gift kvinnan som en morgon öppnar dörren för en främmande kvinna som frågar "Bor han här?". Det visar sig att hennes man har en annan kvinna, ett annat liv. När allt uppdagas och han slängs ut börjar en tid av trakasserier och svårigheter. En bok att läsa som rör om i grytan. 

 

I dag är planen att jag ska efterstäda efter midsommar. Det har samlats pant, förpackningar, burkar och annat skräp jag vill bli av med. Jag behöver också dammsuga, tvätta och torka av lite här och där. Inga roliga sysslor men så skönt när det blir gjort. Handla står också på schemat. I morgon kommer ju mina ungdomar för en heldag med både lunch, fika och middag. Som jag längtat. 

 

Jag tog lite sovmorgon i dag, ändå till halv nio. Det var skönt men slog inte gårdagens sovmorgon, den varade till tio. Jösses vad skönt. Jag har verkligen haft minus på sömnkontot en tid men nu verkar det som att jag knappar in. 

 

Freja har varit lite mystisk sista tiden. Går undan, ser ynklig ut, äter dåligt och nästan söker sig bort från mig. Det gör mig orolig och lite kränkt. Nu på morgonen var dock lite mer kärvänlig. Dessvärre upptäckte jag att hon varit dålig i magen då jag hittade lite spår efter henne här hemma och i går hade hon kräkts utomhus. Svårt med djur som inte kan berätta hur de mår. 

 

 

Lite morronmys blev det ialla fall i dag. 

 

I går var jag inne i stan och köpte lite nya sommarskor. Det blev tre par, skönast är givetvis de här tofflorna. Förr, när jag var ung, var det Birkenstock som gällde. De satte liksom standarden. Alla andra var sämre kopior. I dag är det annorlunda, de här fick jag för ett par hundralappar och de satt som handen i handsken, eller som toffel på foten. Mjuka, sköna och med bra dämpning. 

 

   

En kantigare variant av ballerinaskor. Först tyckte jag att de var fula men ju mer jag har dem på foten tycker jag att de är perfekta. I vanliga fall går jag mest i skor med klackar. Kanske tycker ni att det skulle vara obekvämt och opraktiskt men jag gillar det. Har man klackar så minimerar man risken för hälsporre och ryggont.

 

 

En klassisk ballerinasko men i år fick det bli med färg. Jag älskar den här puderrosa färgen och modellen är ju en alldeles vanlig. Båda ballerinaskorna satt som gjutet, fastgjutet,Jag hoppas de kommer anpassa sig lite efter mina fötter. 

 

Jag kan ju inte ha ett blogginlägg utan lite växtfunderingar. Mina ampelliljor har fått spunk. De växer som galningar och skickar ut skott med sticklingar som om de vore hotade till livet. Jag har flera stora plantor och i går gick jag runt och nöp av sammanlagt 12 stänglar. Det tar på moderplantan att sätta stänglar och det finns ingen anledning att få så många skott. Jag kan ju inte förse hela byn med ampelliljor. 

 

 

Detta praktexempel fick behålla två stänglar. Jag tänkte att min vän V ska få den. Hon har haft lite otur med sina egna men om hon får en som är väl rotad ska det nog gå bra. Kanske kan hon sedan bli självförsörjande på just ampelliljor då jag lät två stänglar vara kvar. 

 

Vädret i dag verkar vara på min och mina brända axlars sida. Det är lite mulet och kanske något svalare. Perfekt att vara inomhus i. Blir edt dessutom lite regn som ytterliggare drar ner temperaturen kanske det kan fungera att gå en längre tur med hundarna. 

 

Nu önskar jag er en fin måndag oavsett om ni jobbar eller har semester. Så hörs vi lite senare. 

   

 

 


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards