Alla inlägg den 1 juni 2020

Av Mia - 1 juni 2020 06:59

Manic Monday, kanske kanske inte. Förmodligen. Min känsla är att alla dagar på jobbet är insvept i ett maniskt skimmer. Eller kanske inte maniskt utan bara med en sinnessjukt  hög energinivå. Det händer ibland att jag försöker förklara för andra hur våra arbetsdagar är men det är supersvårt att få andra att verkligen förstå. De tror att de förstår då alla har gått i skolan en gång men det är inte samma sak. Alla har varit sjuka men det gör oss inte till läkare. 

 

Min helg har varit fin. Under lördagen gjorde jag en del ärenden inne i stan och jag passade på att köpa med mig mat från Spicey Hot. Resultatet blev ungefär på samma sätt som när jag köper pizza och väljer att ta något annat än "min vanliga" rätt. Jag blir alltid lite besviken. När ska jag lära mig att om jag blir sugen på pizza, thai eller liknande då är det ju det gamla vanliga som suget grundar sig på. Kanske är det tanken på att jag måste vara lite modig och äventyrslysten och ta nya rätter som gör att jag beställer annat. 

 

I går däremot blev det ett säkert kort, dillkokt nypotatis, matjessill, gräddfil och gräslök. Gudomligt gott och perfekt efter en varm sommardag. 

 

 

 

 

Det var ju Mors dag i går. Jag hämtade upp Tyra först och sedan Elis. Fikan blev kort då sonen inte alls var i form och jag fick skjutsa hem honom efter mindre än en timma. SÅ kan det vara i studenttider. Baksmälla är inte att leka med. Jag fixade vätskeersättning att skicka med honom hem så han skulle ha en sportslig chans att återhämta sig till i dag. 

 

Tyra och jag drällde sedan runt en stund på Ingelsta, handlade åt Veronica och åkte och lämnade. Vi gjorde som vi brukar göra, en hissleverans. Jag ställer in i hissen och hon trycker upp den. Karantänlivet måste vara fruktansvärd och hemsk. 

 

När jag träffar Tyra brukar vi göra så att jag hämtar henne på stationen i Kimstad för att sedan skjuts hem henne. I går mellanlandade vi i Blacka. Hon saknar djuren. Vi är lite olika där. Hennes favoritpälskling är katten och hon längtar allra mest efter Ozzy. Själv klarar jag mig fint utan katten men hundarna blir jag nästan sjuk av längtan efter bara det går ett dygn. Vi passade också på att rensa lite i min garderob och hon fick en påse kläder med sig hem. Vissa plagg hade tom prislapparna kvar... Jag måste skärpa till mig lite. 

 

 

Vattenmelon är otroligt gott och svalkande under varma sommardagar. Vi delade på en ute på altanen istället för att ta en varm kopp kaffe. 

 

 

Kanske lite pensionärsvarning men just den här drycken är den som jag tycker släcker törsten allra bäst. Mitt sug efter den går som i vågor. I dag är den vågen ganska så stor, jag tror det är sältan som skapar suget. 

 

Nu är det hög tid att byta om, ta ut hundarna och sedan åka till jobbet. Jag brukar vara på plats vid halv åtta men just på måndagarna har jag ingen egen lektion förrän 9.30 så jag försöker öva mig i att inte komma till jobbet så där alldeles för tidigt. 

 

Nu önskar jag er alla en finfin måndag, med eller utan insalg av mani. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards