Alla inlägg den 16 augusti 2015

Av Mia - 16 augusti 2015 18:36

Så blev det helg och vädret har varit Knasbra. Som värsta högsommaren. Fantastiskt och underbart. Fredagen var halvkass pga magkatarren. Skonkost och mineralvatten, men det smakar också bra, iallafall i rätt sällskap. Och rätt sällskap har jag varit i den här helgen.

På lördagen gick vi upp skapligt tidigt. I våra ögon mätt, sent för alla er som har småbarn. Frukostkaffe, macka och en rejäl tur med Kimmo hanns med innan jag lämnade vovven till hundvakten. Det är guld värt med goda grannar. Både de jag har hos mig och den som finns ute hos Mats. Kimmo älskar att vara hos Magnus. Så fort vi går utanför tomten och Kimmo är okopplad springer han in till Magnus och upp på trappan och stirrar på dörren. Vet inte om det är deras fantastiska kemi eller om Kimmo minns att Magnus är helt galet generös med rå falukorv. Hmm, matte gillar iofs inte att det stoppas massa lökfyllda och salta produkter i magen på älsklingen men va fasen, om det bara inte händer för ofta.

När klockan var tio så lämnade vi Norrköping bakom oss och begav oss norrut. Målet för dagen var Stockholm och syftet var att kolla på in båt. Mats har varit sugen på båt en längre tid och jag har givetvis hejat på. Jag älskar vattnet lika mycket som han och jag har verkligen saknat att inte vara ute så mycket i skärgården som jag önskar. Skönt nog siktade han in sig på en båt, modell mycket större och med mer bekvämligheter än vad jag varit van vid. Väl på plats kände vi nog båda att det här var vad vi båda önskat och kanske tom drömt om. Och när prutarkungen får ner priset med 25 000 så fanns det ingen tvekan.

Så himla gött och vilken glädje. Nu vet vi hur vi ska spendera nästa sommar. På bästa sätt, i den östgötska skärgården. På gamla och nya platser för oss båda. Våra äldsta barn är väl mer tveksamma än den yngst men vi ska nog slita med oss dem alla ut om än inte på samma gång, även om plats finnes. Gott och väl.

När vi kom hem på lördagen tog vi med Kimmo på en tur i svampskogen. En halvtimma resulterade i 2 liter kantareller. Perfekt inför kräftkalaset på kvällen. Svampmackor och västerbottenpaj funkar finfint med kräftor. Trevligt och gott var det. Jag har längtat efter kräftor ett helt år. På precisen. Det var exakt ett år sedan jag var hemma hos Stina tillsammans med Gittan och Nicke och Elis och käkade kräftor. Den kvällen är på nåt vis en milstolpe. Därefter har liksom så mycket fallit på plats, jag har fått ro i min själ och framför allt barnen har hittat hem, på ett alldeles nytt sätt. Tack o lov för att bergochdalbanan ibland svänger åt rätt håll.




I dag har Magnus återigen umgåtts med sin fyrfota vän medans jag och Mats for runt och kollade var vi ska lägga i båten. Det finns ju en hel del ställen att välja på. Ska vi ha den på billigaste plats eller där vi har våra vänner eller där det blir mest praktiskt för oss. Hmmmm, svåra frågor. Men inget är för evigt. Så det är ju bara att välja något och testa, utifrån de behov man har. Sen så kan man faktiskt byta. Så nu har vi nog bestämt oss.

På vägen hem från skärgården passerar vi Söderköping. Det kan man inte göra utan att fika på Fina faster Stinas salonger. Spontanbesök som uppskattades väldigt mycket.


Det känns bra. Roligt, spännande, kul, och framför allt helt underbart att vi gör det här i hop.... Så på lördag ska båten hämtas hem och veckan efter det lägger vi i den. Kan låta galet men vi måste provköra så att vi vet vad som ska fixas med under hösten/vintern/våren. Innan det är dags att köra på riktigt.

Så nu hoppas jag att högtrycket som parkerat sig hos oss hänger i, både vädermässigt och på andra sätt.

Om jag är lycklig.... Ingen tvekan. Jag hár fått det bästa man kan få gällande väldigt många kategorier. Jag har otur i spel men en jäkla tur i kärlek....

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards