Alla inlägg den 2 augusti 2015

Av Mia - 2 augusti 2015 20:19

Den här helgen har verkligen varit i min smak. Grillkväll med lilla systeryster och grannen. Njutbart med god mat, skratt, bastu och god dricka. Lördagen hade jag verkligen sett fram emot. Jag och hjärtat for till ännu ett par som står mig oerhört nära. Uppdraget var att gå igenom fotoalbum och att fixa tipspromenad. Albumen blev ordentligt tittade i men nät det kom till frågor så tramsade vi mest bort tiden. Många frågor, men inga svar. Så härligt att få skratta riktigt gott.

I dag var vädret så pass mycket bättre att vi tog en tur till Bergs slussar. Glass i solen och doft av sjö. Underbart. När så katten var matad och klappad på en god stund så for vi hem till Mats igen. På min lilla kvällstur med Kimmo mötte vi Herr Skarv. Han låg på rygg och flaxade. Allt såg inte ut att stå rätt till med honom. Med tanke på hans långa näbb och kraftiga klor på sina simfötter, de har liksom simfötter och rovfågelsfötter på samma gång, så ville jag inte ta i honom med bara händerna. Det blev till att ringa efter Mats med uppmaningen "ta med handskar och yxa". När han dök upp visade det sig att om nån fågel skulle slås i hjäl så skulle det bli fröken Johnssons uppgift. Så på med handskarna och fram till pippin. När jag undersökte honom såg ena vingen inte helt och ut. Men när jag vände runt på honom så såg han sin möjlighet. Han kröp, snabb som en iller, fram till vattnet. Han tumlade i och försvann. Det känds inte helt ok. Jag känner mig orolig för att han har ont eller lider. Å andra sidan simmade han helt perfekt i vattnet. Många hatar skarvar. De gör stor skada på vår natur men, ett djur som lider förtjänar hjälp. Oavsett om man är skarv, grävling eller hare. Jag hade nog inga betänkligheter gällande att slå i hjäl fågeln men en hare, eller ett rådjur.... Nä, det hade jag aldrig fixat.

I morgon börjar en ny vecka. Den betyder jobbstart. Det känns helt ok. Men innan dess ska jag hjälpa faster Stina med lite handling, jag ska även fixa lite inför lördagens släktträff. Det blir nog en bra vecka, oavsett väder.

På vägen hem såg jag vart regnbågen slutar... Så nu vet jag var skatten finns.... Fast det har jag ju vetat ett tag.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards