Alla inlägg den 19 juli 2014

Av Mia - 19 juli 2014 19:20

Det vackra vädret hänger i. Skönt och uppiggande även om jag inte ligger på nån strand eller klippa och solar. Jag unnar verkligen varenda människa i detta land att suga i sig och ladda D-vitamin. Många gillar när huden svider och är ilsket röd. Det fanns en tid när jag också gjorde det men nu har jag släppt det. Den ton min hud får under sommaren är helt och hållet grundat på de stunder jag inte kunnat undvika solen. Med mina gener så är rynkor ett tidigt faktum och det lilla jag kan göra för att bromsa försöker jag också göra. Att jag dessutom får miljontals gulliga fräknar och fläckar i ansiktet av solens strålar är ännu ett själ att jag hellre söker trädets skugga än gasset.

Ännu har jag ledigt en tid innan semestern är slut. Jag har många dagar, timmar och massvis av minuter att bara vara och njuta. Och jag gör det. Jag njuter. Mina måsten betar jag av i lugnt och stadigt tempo. Det är en nygammal känsla jag välkomnar. Det där lugna och sköna, inte ha bråttom, inte skynda. Inte ha dåligt samvete för allt jag inte får gjort, inte kan göra, inte kan erbjuda mina barn. Just nu är spotlighten på det jag kan göra och ge. Kanske småsmulor för många men det är det jag kan och förmår. Och som mamma alltid sa "man ska aldrig förakta små sår och fattiga vänner, det kan bli något stort av dem".

I dag, en dag då många kanske åkt för att bada eller rest i väg, har jag och barnen bara varit. Tillsammans med fina Kimmo tog vi en sväng till Söderns höjder. Med hämtpizza och god dricka åt vi och chillade ett par timmar i skuggan av den stora oxeln. Sen så väntade något så exotiskt som tvättstugan. Och i dag hittade jag till tornrummet... eller det var inte riktigt sant. Kidsen nosade reda på fläktrummet. Så i detta nu hoppas jag att täcken och lakan torkar utan dess like.

Min första vecka i mitt nya boende bjöd inte in till nån vistelse på balkongen. Men nu.... Underbart. På förmiddagen är det lite väl varmt men så här dags är det ljuvligt. Jag njuter av höjden, av dofterna, av ljuden och av känslan. Med ett glas vitt på bordet gläds jag åt mina pelargoner, de blommar som om det gällde livet. Jag tror jag räknat till tolv stänglar på en av plantorna. Sådana små saker gör mig glad. Det gör mig lugn. Det omsluter mig i trygghet och när frysen är fylld av mat så känner jag mig också rik.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards