Alla inlägg den 27 mars 2020

Av Mia - 27 mars 2020 07:28

Femte dagen hemma från jobbet. Det är år sedan, 5 närmare bestämt sedan jag var hemma så många dagar i sträck. Nu har det vänt. Jag har haft en nästintill hostfri natt och sovit väldigt bra och känner mig nästan lite utvilad. Det är väldigt, väldigt skönt. Jag tror inte att jag drabbats av corona men även jag måste följa reglerna. I de värsta av världar så har vi alla nu varit hemma i onödan och sedan drabbas vi alla "på riktigt" med samma sväng igen. Gissningsvis är det många som varit hemma nu som "bara" varit förkylda, haft vanlig influensa eller liknande. Jag ifrågasätter inte reglerna. Klara besked är bra besked och det är viktigt att vi alla följer dem.

 

   

Min morgon startar på samma sätt som de senaste 4. Nyhetmorgon, kaffe, mailkorg, dagbladsläsning och Freja Bus som ligger nära. 

 

Även i dag visar sig våren från sin finaste sida. Solen strömmar in, dåde underbart och obarmhärtigt avslöjande att det är mer än dags att städa. Med två ljusa hundar som båda är inne i värsta fällningstiden är änglatofflorna i hörnen utbytta mot ett stort fluffigt lurv. Har man valt hund har man även valt att både dammsuga dagligen periodvis men också att tåla det håriga lager som ständigt ligger över golv och möbler. Det spelar dock ingen roll. Att skaffa hund är ett av de där valen jag gjort som är fantastiskt bra. De får ut mig, de ger mig närhet och kärlek, glädje och lycka. Inget hår i världen kan få mig att tycka annorlunda. Vill man ha hund men inte gillar hår på allt så finns det fina raser att välja som inte fäller. 

 

 

Man behöver aldrig känna sig ensam...

 

I coronatider ska vi alla tänka på vår hygien, mer än vanligt. I går när jag tittade på Nyhetsmorgon så hajjade jag till. Där har de varit övertydliga, handhälsar inte, tvättar händerna frenetiskt inför matlagningen, nästan demonstativt. Torsdagens kock var Fredrik Eriksson, en sk kändiskock som är otroligt kunnig, rolig och inspirerande. Han tog sig inte bara i ansiktet utan drar med hela pekfingret under näsan, som om han skulle stryka bort en liten droppe. Därefter fortsätter han ner i grytorna. Säkerligen var det ingen fara, hade han virus på fingret så dör det säkert under upphettning men själva grejen. Fullt inzoomad på min 55-tummare. 

 

Nu över till något helt annat. Jag hörde en sådan bra sak häromdagen. "Att inte göra eller säga något är det som kräver absolut mest energi". Det stämmer oerhört mycket på många delar av livet. På mitt jobb där vi praktiserar lågaffektivt bemötande, att hålla igen med goda råd till dotterna som faktiskt är vuxen och har flyttat hemifrån ja, i många sammanhang. Det finns ett gammalt uttryck som min mamma sa ibland "Det gäller att hålla tand för tunga". När jag var liten förstod jag inte alls vad hon menade.Överhuvudtaget sa min mamma en massa saker som jag senare förstod var små bibelcitat som hon använde. Mamma var inte religiös men jag gissar att dessa uttryck fastnat under hennes kristendomsundervisning. 

 

Min aloe vera såg himla blek och hängig ut i går. När jag lyfte på innerkrukan var den blytung. Jag har alltså lyckats övervattna den. Det blev en akut omplantering där jag tog bort gammal jord, torkade av rötterna och sedan gav den ny jord. Jag delade den i två och placerade dem i ett soligt fönster. Nu håller jag tummarna att rötterna inte hunnit att börja ruttna och jag ska inte ge något nytt vatten förrän tidigast 10 april. 

 

 


Aloe Vera har verkligen fått ett uppsving de senaste 10 åren. Många känner främst till den då många skönhetsprodukter innehåller just Aloe vera, framförallt efter-sol-produkter. Om man tex bränner sig på något hett eller solen eller om man kanske skrapat sig kan man ta och skära av ett av de spjutliknande bladen och gnida den slemmiga ytan mot den skadade huden. Det hjälper. Man behöver inte ta ett nytt blad varje gång utan man kan stoppa "spjutet" i ett glas med vatten. Nästa tillfälle man ska smörja på gör man bara ett nytt snitt i bladet. Man kortar liksom ner det lite för varje gång. Ett blad brukar räcka nån vecka. Man kan också använda bladets vätska till en återfuktande ansiktsmask. Det är bara att gnida in "slemmet" på ditt väl rengjorda ansikte och låta det sitta i 10-15 minuter, därefter torkas det bara av med en bomullstuss. Har det torkat in tar man bara och fuktar bomullstussen.  Bra husmorstips!


Nu önskar jag att du får en fin fredag, var du än är och vad du än gör. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards