Alla inlägg den 16 juni 2015

Av Mia - 16 juni 2015 10:10

 

 

... den där dagen som jag längtat efter så väldigt mycket men också bävat inför. Visst ska det bli underbart med sovmornar, långsamt lunk genom varadgen, sena kvällar, tid för fika, glassätande och så men det är också en dag att säga "hej då" till många. Jag gillar det inte så därför tänker jag fokusera på det som är bra, det som kommer bestå och eventuellt på de förändringar som tillför något. 

 

Sommaren är här. Solen vräker sig ner över gator och torg. Stumporna är kastade och koftan tas med, bara "ifall att". Det är helt enkelt riktigt härligt. I kväll har vi avslutningsfest på och med jobbet. Aktiviteter, mat och underhållning står på programmet. Det blir ett bra avslut på ett otroligt händelserikt läsår. 

 

Som lärare är jag styrd läsårsvis mer än kalenderårsvis. Jag vet alltid veckans nummer och har oftast koll på när, var och hur. Så för mig är det lika viktigt att göra ett mentalt bokslut så här års som det är för de flesta andra att göra det den sista december. 

 

Det har hänt så mycket bra det senaste året. Givetvis har jag haft en hel del tuffa saker att hantera också men som det ser ut just nu är hela min skuta på väg åt rätt håll. Häromdagen ägnade jag massor av tid till eftertanke och analys över mig själv och den jag blivit. Eller snarare beteenden som jag fastnat i. Med de verktyg som jag tillskansat mig genom åren har jag nu gjort upp en mental kartläggning och är helt klar med hur jag ska gå tillväga för att nå det jag vill ha. 

 

Det känns skönt när man känner att man hittat sitt fotfäste i livet. Ibland kommer jag på avvägar men då är det gött när man påminns om det och sedan får känsla "jamenjustja, så här skulle det ju vara". 

 

Och vara, bara vara, det ska jag ägnat mig åt de två kommande dagarna och det ska bli så himla underbart. 

 

 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards