Alla inlägg den 22 april 2014

Av Mia - 22 april 2014 12:31

  Visst har väl du, liksom jag, många gånger tänkt följande or "det här ska jag vara rädd om". Kanske vi mest tänker på fina och dyra saker men det är ju viktigare med personer och stunder vi upplever. Jag är rädd om mycket. Jag är rädd för mycket också. Den som är värdefullt och viktigt måste man vara rädd om och försiktig med.


Allt för många människor kör på som ångvältar. De säger vad de tycker utan tanke på att det kan såra eller söndra. Allra märkligast är nog de som ena stunden beter sig som trotsiga treåringar och i nästa som om inget har hänt alls. Eller kanske de som är sådana att de "tycker sig ha rätten" till att tjura och bära sig allmänt illa åt. Vi lever ju på 2000-talet och alla vet vi att det är jorden som snurrar runt solen, inte tvärt om. På samma sätt måste alla vuxna begripa att barnen är det man sätter i fokus. Oavsett ålder.


Barn är ett kärt bekymmer och jag möter många dagligen. Att sätta sitt barn i centrum betyder inte att man alltid ska bekräfta att ens barn har rätt eller att det sätt det uppför på är det lämpligaste. Vad som händer med sådana barn kan jag gissa mig till, har ju mött en hel del odrägliga vuxna genom mina dar.


När jag möter nya människor så är jag oftast lite på min vakt. jag gillar att veta var jag har dem innan de får mitt förtroende. Ett sådant måste man förtjäna och blir det en gång raserat är det oerhört svårt att överbrygga igen. Jag hör ändå till den kategori människor som har turen att vara omgiven av människor "att vara rädd om". Det gör att alla de andra som faller utanför min omedelbara närhet inte alls kan göra mig nån skada. Det är en skön känsla och tanke.


Det händer att jag kan tycka synd om somliga här i livet. Jag tänker att de har formats av alltför många motgångar eller annat slitage. Trots det kan jag inte acceptera ologiskt och kränkande beteenden. När jag är på det humöret, lite som i dag, är jag så lättberörd. Det räcker med en reklamfilm eller ett  nyhetsinslag så kommer tårarna. Konstigt, men ibland är det som om hjärtat står med vidöppen dörr. Då vore det braktiskt att kunna öppna ett fönster också så att det blev korsdarag.


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards