Alla inlägg den 26 juni 2021

Av Mia - 26 juni 2021 08:20

 

 

God morgon!

 

Nu är midsommardagen här. Den visar sig vara en lagom tempererad men lite gråmulig historia. Helt ok för mig då även den här dagen, som de flesta andra, startar med hundpromenader. I dag valde jag att inte vara lat eller bekväm och tog därför en hund i taget. De tycker det är så roligt och mysigt att få egentid med mig och för ovanlighetens skull gå i flexikoppel vilket ger dem lite mer utrymme. Lillhunden verkar ha fått i sig något olämpligt då magen inte är helt bra. I nuläget får hon upp det hon äter vilket gör att hon kommer få fasta i dag och därefter får det bli skonkost. 


I går var det midsommarafton, så klart.  På klassigt manér regnade det mer eller mindre hela dagen vilket gjorde att picknicken fick ställas in. Vi picknickade inne helt enkelt. Jag hade gjort en frågesport vilket alltid är trevligt. Det ger så mycket samtalsstoff och upphov till en hel del skratt. Elis blev  inte helt otippat vinnaren. Vem annars vet hur många meter en engelsk mil är... Medan jag fixade maten så passade de andra på att spela brädspel. Jag tror att Elis blev vinnare även där. 


 


Jag hade förberett sillunch med tillägg av helstekta fläskfiléer till de som inte äter sill. I det här gänget var det 60% som faktiskt inte var vuxna nog att äta sill. Tyra hade en sån skön inställning till det här. Hon gillade inte heller sill från början men berättade att varje gång det fanns sill på bordet så tog hon alltid  en sillbit och efter ett par år insåg hon att hon faktiskt kunde känna sig lite sugen på just sill. "Det  är ju salt och gott" och jag håller med henne. Sill är för mig lika med matjessill. Jag gillar inte alls alla andra sorter som kommer i små glasburkar med de mest fantasirika namn. Skärgårdssillen är ok men vitlökssill skulle jag inte ens få för mig att smaka. Undrar om det kommer komma Tacosill, Pizzasill eller chokladsill? Kanske finns dessa sorter redan?


 


Elis skulle i väg på kvällen till Arkösund för att äta med sina kompisar så han gjorde tidig sorti. Vi andra umgicks och åt senare glass med jordgubbar, maräng och lemon curd. Så somrigt och gott! En kall kaffe latte hann vi också med. Älskar Monin salty caramell och jag hade även köpt hem kola sås att ha i. Underbart sött men också enormt mättande så två askar med jordgubbar blev över. En fick Tyra och Peter med sig och den andra ska jag ha till frukosten. 


 

När mörkret kom blev det en stund på balkongen. Rent ärligt måste jag säga att det var ganska kallt men insvept i en filt var det ändå ganska skönt. Det var förvånansvärt lugnt i mina kvarter. Ett gäng grannar hade lite lunch och grillning  på gården. Visst blev de lite högljudda men vid 22-tiden tyckte förmodligen de också att det blivit kyligt och gick in. När jag kollar av "Utryckning Linköping" så ser jag att det ändå varit en del bråk, väldtäktsförsök men allra mest rattfylleri. Bra att polisen är ute bland folket och framförallt är det bra att de stoppar fyllekörningarna. Det är inte mycket som gör mig så ledsen som när ungdomar skadas pga att de åkt med någon som varit rattfull eller när barn, unga och andra blir påkörda av någon som är påverkad. Enormt onödigt och fy fasiken att bli drabbad. Eftersom Elis var ute i går var jag tvungen att messa till pappan tidigt i morse och kolla så att grabben kom hem som han skulle i natt. Skönt nog hade han det. 


 

I dag ska det bli ännu en långpromenad med hundarna, kanske en tur till gymmet men så ska jag också åka upp och mata Ozzy. Tyra och Peter åker till landet i dag och ska sova över. Det blir mysigt för jag saknar den lilla pälsbollen Ozzy. Kanske blir det en tur till Berg, för en fika men det beror lite på hur vädret tänker vara. Just nu ser det lovande ut men runt lunchtid är det visst 80-90% risk för regn. 


Oavsett hur vädret blir så önskar jag er en härlig midsommardag. 



Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards