Alla inlägg den 12 juni 2021

Av Mia - 12 juni 2021 07:47

  Jag vaknar upp till ännu en vacker dag. Lite otippat när jag vaknade i natt och hörde att det var regnoväder ute. Det blev avslutet för alla festande studenter i Trädgårdsföreningen. När jag tog morgonpromenaden såg jag resterna av nattens partajande. Det är inte ofta som det är skräpigt där för kommunen verkar ha världens snabbaste renhållare men just denna lördagsmorgon hade de inte hunnit med. Denna röra var till stor glädje för måsar, skator och kajor som sökte efter godsaker och bidrog till att öka på skräpigheten. 


  

För mig blir det så konstigt att det ligger påsar, flaskor, tetrakartonger och burkar över hela gräsmattan och allt detta medan soptunnorna knappt är halfulla. Men förklaringen är ju givetvis att parkens besökare var helfulla. 


 

När jag flyttade till Linköpings innerstad var det vinter, mörkt och omgivningarna kändes kala och mest som sten och betong. Våren och sommaren har verkligen fått mig att se att Linköping är en ganska grön stad även om den inte som Norrköping kan stoltsera med långa, grönskande promenader. 


 

Trädgårdsföreningen, stadens lunga, är magisk just nu. Kimmo älskar så klart våra promenader här och i dag var det ganska svalt ute, helt perfekt med andra ord. 


 

Det känns som om jag har en egen slottspark att strosa runt i när jag tar mina morgonpromenader. På helgerna går jag ut strax efter sex och har hela härligheten för mig själv. Jag går långsamt, tittar nära och doftar på blommorna. Här är en helt magisk ros. Visst är färgerna fantastiska. 


 

Efter "alla mina samboskap" har jag efterlämnat mina favoriter. Körsbärsträd och pioner. Lite vemodigt att inte få se dem blomma. Här är samma variant, tror jag, som vi hade på landet när jag växte upp. Vi kallade den bondpion och den har en underbar färg. Jag ser verkligen fram emot att de här ska slå ut. Förmodligen lagom till Tyras födelsedag. Under många år var det tradition att hon fick den första utslagna pionen på sin födelsedagsfrukostbricka. 


 

Med mina "ägor" framför fötterna. 


 

Jag är kass på blomnamn. Kan detta vara gula Iris? Eller som den också kallas, Svärdslilja? 


Under tidig fredagsmorgon var ett gäng med studentgrabbar först ut för sin champagnefrukost. 


   

Med gruset knastrande under skosulorna bidrar även det audiotiva som visuella till en underbar start på dagen. Alla borde då och då unna sig att ta en morgonpromenad innan jobbet för att ge både kropp och själ en bra start på dagen. Jag blir liksom totalt avstressad. 


 

Den grönska som finns hemma hos mig trivs som aldrig förr. Den här Monstrean fick jag för ett år sedan av mina gamla arbetskamrater. Den har vuxit massor och den senaste tiden har två nya, fina blad rullat ut sig. Denna djungelväxt trivs i mitt sovrum på kistan som jag faktiskt fått av en annan arbetskamrat.  


 

Det enda "direkta" solljuset mina sovrumsväxter får är när solen lyser genom ett hörnfönster på byggnaden mittemot mig. 


 

I måndags hjälpte Elis mig att köpa och köra hem balkongmöbler. Här har jag bara lagt ut lite provisoriska filtar och kuddar. I dag ska pelargoner, plädar och kuddar köpas. Jag ser fram emot att pimpa i ordning så att det känns mysigt till midsommarbjudningen. 


 

Veckan som gått har varit sommarvarm och då måste man ju äta sommarmat. Kassler och potatissallad med tomat med aromat på är en av mina favoriter. Den största favoriten bland sommarmat måste ändå vara sill och nypotatis men den rätten sparar jag till midsommar. 


 


Under torsdagen hade vi skolavslutning för eleverna. Covidanpassad så klart! 4-6 kom helt naturligt i skymundan då Skäggetorpsskolan 7-9  hade sin 50 avslutning som också blev deras sista. I fortsättningen kommer år 6 eleverna få söka till olika högstadieskolor i kommunen. Det här görs för att man ska öka integrationen. Det kan vara bra men man får nog vänta 3-4 år innan man ser resultatet av det. Mottagande skolor måste lära sig hur de ska ta hand om våra elever när de kommer. 



 

Arbetsdagar utan elever brukar innebära lunch utanför skolan. I går var vi i EHT-teamet på en grill i närheten. Jag valde en supergod shawarma. Pommen var helt onödig för den varken orkade eller ville jag äta upp. Portionen var superstor och hälften hade varit gott nog. 


 

Jag har ju som mål att gå minst 10 000 steg varje dag och de senaste sju dagarna har jag lyckats bra med det. Jag funderar nu på om det är rimligt att höja målet lite, kanske 12 000 steg kan fungera när jag är ledig? Om man studerar staplarna noga ser man att de kan få vem som helst att bli galen,  de stämmer inte alls. 


 

Fredagens lunch var så mastig så under gårdagskvällen räckte det fint att dippa morots- och gurkstavar till kvällsmat. Gurkorna är fantastiskt goda just nu. Väldigt mycket smak. 


 


En iskaffe fick det också bli i går kväll, jättegott men superdumt då jag hade väldigt svårt att somna pga koffeinet. Kanske dags att köpa koffeinfritt kaffe igen. 



I dag blir det en dag i shoppingens tecken. Jag ska ju som sagt köpa saker till min balkong men jag ska också träffa Tyra. Hon ska få välja sina födelsedagspresenter själv. Jag tror att hon vill ha både nya skor och kanske nån topp eller så. Jag tror vi får en heldag tillsammans så vi hinner med både fika och lunch. 

 

 

Nu önskar jag er, mina fina vänner, en toppenbra dag. Njut av det vackra vädret. Just nu är det solsken så länge det varar. Väderappen visar halvklart väder men att det ska molna på sig fram på eftermiddagen och chanserna för regn är ganska stora. 




Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards