Alla inlägg den 13 juni 2021

Av Mia - 13 juni 2021 08:13

  Just nu pågår ganska mycket analys och reflektion inne i mitt huvud. Jag har skrivit det förr, att jag inom en snar framtid, där allt är relativt, kommer formulera mig och skriva ner mina tankar här. Jag är inte där än. Det är för mycket känslor med i det hela, mest ilska, irritation, sorg och besvikelse. 


Tyvärr är det som så att jag ännu inte har verktygen att hantera det men jobbar på det. Det kommer bli bra. Oftast är det bra. Nästan alltid kan jag se det som är bra, det som är positivt. Jag är klok nog, just nu iallafall, att göra val som är utvecklande för mig och som leder till en fin sinnestämning. Men som sagt och skrivet, mina tankar och känslor om de senaste 10-15 åren kommer att komma men inte riktigt än. 


Ett par av livets bästa energigivare är mina barn. När jag skriver så räknar jag alltid in Tyras sambo och fästman (det är alltså samma person, herregud om det var två olika...). Jag älskar att ha dem omkring mig, att bjuda hem dem och riktigt få pyssla om och skämma bort. I går hade jag ensamdag med Tyra. Precis som med småbarn är det fint att dela upp och umgås med en i taget. 


Vi möttes upp vid Trädgårdstorget och tog en gemensam buss till IKANO-huset. Där gick vi på skojakt. Om bara 10 dagar fyller tösen 22 och det bästa jag kan ge henne i present är saker som hon behöver och vill ha. Vi har helt olika kläd-, sko-, och inredningssmak så hon får välja själv. Ganska vinnande situation för mig då jag både får umgås med henne, slipper springa och leta presenter på egen hand samt känner att jag verkligen ger något värdefullt. Ett par snygga loafersliknande skor hittade vi på Din Sko. Givetvis tog vi en fika också. Med tanke på vädret blev det så klart en god islatte. 


 


Vi var också inne på IKEA för jag skulle ha tre ramar. Tyvärr var just de jag ville ha helt slut. Jag fick ändå med mig kuddar till balkongen och nya gardiner. Nu när jag fixat i ordning på balkongen inser jag att jag gärna vill ha ett par kuddar till så jag tror att det får bli ännu en tur till möbelaffären. En gardinkappa behöver jag också, till Elis rum men den hittar jag nog på Jysk. 


Till balkongen behövde jag också blommor, så vi promenerade bort till Plantagen. Tre pelargoner, sex lavendel samt lite blomsternäring blev resultatet. I dag ska jag köpa jord och plantera om växterna så att de får de bästa av förutsättningar. Det har redan blivit mycket mysigare på balkongen men jag ska även köpa en trasmatta och hänga upp mina ljusslingor. Jag ser fram emot många fina kvällar där. Förhoppningsvis hittar fjärilarna och andra insekter till mina lavendelplantor. Jag älskar fjärilar men tycker att det danska ordet för dem är ännu bättre, summerfugl. Sommarfågel!!!


Väl hemma igen hjälpte Tyra mig med att få upp de nya gardinerna samt göra rokad på de gamla. Jag har lite högre i taket än  genomsnittet och väldigt stora fönster i två av rummen så det går ett par extra armar när det ska fixas. Det blev bra och jag känner mig väldigt nöjd, det såg illa ut med de gamla gardinerna som bara var 220 cm långa. De nya är 250 cm och är lagom långa, de räcker ända ner till golvet. I sovrummet blev det väldigt bra med 4 längder av mörkläggningsgardiner istället för 2. Det gjorde att jag sov ända till 7 i dag. 


I dag är det strålande sol och klarblå himmel. Jag ska storhandla, plantera om växter, träna samt tvätta. En bra dag helt enkelt som också kommer varvas med hundpromenader och lite bokläsning såklart. 


Jag hoppas ni får en fin söndag och säkert är även ni lite närmare er semester. 

 

  

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards