Alla inlägg den 3 juni 2021

Av Mia - 3 juni 2021 07:16

  Är sååå uttråkad redan efter en dag hemma. Det är ändå ett bra tecken. Orkar man bli rastlös och uttråkad är man inte allvarligt sjuk, så tänker iallafall jag. Jag satsar fortfarande på att jag bara åkt på en dunderförkylning. För nu har den gått från lätt till dunder. Huvudvärken från helvetet, rinnande snor, röda ögon, brännande känsla i halsen och så den där hemska hostan som nu efter ett dygn ger mig järnsmak i munnen. Jag ska iallafall ta mig till US i dag vid 13-tiden för ett Covidtest. Testplatsen är vid södra entrén vilket är bra för mig då det ligger "åt mitt håll" och jag går dit på en kvart.


Jag förundras varje dag över hur nära jag har till allting. I allafall till sånt som är viktigt för mig. Jag hade beställt varor som levererades till Hemköp. När jag tittade närmare på sms:en såg jag att ena paketet kommit till Hemköp vid Stora torget och det andra till Hemköp på Storgatan. "Men va f--n", tänkte jag. "Nu måste jag traska genom hela stan". Inte alls. Det tog mig bara 15-20 minuter att gå den rondan från det att jag gått hemifrån tills jag var tillbaka. Smidigt är bara förnamnet. När vi har sommar, ljus och värme är det ren njutning att få promenera i denna vackra stad. 



 

Här är en bild från Storgatan, du ser Sankt Lars kyrka i men också domkyrkans kyrktorn högre upp i bild. 


 

Nere vid ån härom dagen. Kimmo blir mäkta irriterad över att han inte får gå i och vada. Jag tycker att vattnet ser väldigt brunt ut, det är svårtillgängligt och jag har ingen aning alls om hur botten ser ut eller hur djupt det är. Han får snällt gå brevid. 


 

Bilden tagen i helgen som var, visst är det glimrande?


 

Jag beställde ett gäng rökelser från en bra sida på nätet. Nu har jag 160 pinnar och 20 rökelsekoner. Jag blev väldigt nöjd då glödtiden på dessa nästan var den dubbla jämfört med mina gamla som jag köpt i lågrpisladan i Ulvåsa. Min personliga favorit är de med jasminedoft, de är fantastiska. Hela lägenheten fylls av en mysig doft som inger en hemtrevlig känsla och trygghet. Mitt doftminne är starkt och jag triggas lätt igång av just dofter. Nivea är konfirmationsläger för mig, apelsinsaft är dagar med mamma och brorsorna på badhuset och diseldoft en varm dag är mina utlandsresor. 



 

Perfektion! Och ändå ser vi dem som ogräs. Är det för att det finns så många av dem? Eller för att det fungerar dåligt att plocka dem och sätta dem i vatten? Eller för att de är svåra att tämja och få dem växa vart vi vill och blomma när vi vill? Lite som de personer med NPF-diagnos, glimrande vackra och kloka  men svåra att hantera när man inte har rätt kunskap. 


 

Kimmo och jag i går kväll. Han kom och la sig nära, på kudden brevid min. Han kände nog att jag i min krasslighet behövde lite mys. Han är en gammal gubbe nu och såna gubbandas och smaskar och styr. Hade han varit en man hade jag blivit galen men när det är min pälskling så är det bara charmerande. Äkta och villkorslös kärlek!


 


Det här ser man lite överallt i Linköpings innerstad, säkert på fler platser men det är här jag sett det. Stympade träd som är avbarkade. Någon la ut en fråga om just det här och nån annan svarade att de trodde det berodde på insekter. Då började jag såklart fundera på, på vilket sätt det beror på insekter. Har de angripit och skadat trädet eller sparar man trädet för att ge insekterna möjlighet att leva och föröka sig här? Det är en fråga jag måste gräva djupare i...


Nu önskar jag er en bra dag, hoppas ni är friska. Och till alla mina vänner som är lärare eller på annat sätt jobbar i skolans/förskolans värld. Häng i och håll ut, snart kommer ledigheten som vi så väl förtjänar. Lite extra i år efter allt slit som Corona fört med sig. Hjältarnas hjältar som hållit i gång den viktiga samhällsfunktionen att ta hand om Sveriges alla barn så att deras föräldrar sluppit vara hemma från sina jobb osv... 


Ha det gött!

  


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards