Alla inlägg den 20 juni 2021

Av Mia - 20 juni 2021 08:50

 

Jag vaknade vid femtiden men valde att stanna i sängen och småslumra fram till sextiden. Så skönt att ligga kvar, lyssna på P3 Historia och glida in och ut ur sömnen. När jag piggnat till lite tog morgonrutinerna vid. På med kaffet, öppna upp till balkongen så att svalare luft får komma in. Därefter var det dags för morgonpromenaden. Vi var nog i senaste laget. 20 grader i skuggan är ju behagligt men i solen var det redan på tok för varmt för storhunden. Vi gick alltså minsta möjliga sträcka, så att vovvarna fick göra det de måste. Å, jag lider med Kimmo. Han har massor av päls, ett ganska så trött och gammalt hjärta och ett antal extrakilon att bära runt på. Det blir verkligen långsamma promenader med fokus på nosande. Allt annat får vänta till svalare dagar. I dessa värmeböljande dagar har det knappt hjälpt att gå tidigt eller sent. Inte ens vid 23 är det lagom för honom. Eventuellt fungerar det vid tvåtiden på natten men då är inte jag så sugen på att gå ut. 


 


Solen och värmen skapar diskussioner på sociala medier. Två tydliga läger har framträtt. För eller emot. Det som är roligt med det är att de som är för har noll förståelse för den andra sidan och tvärtom. Det kan bli ganska så hårda ordalag. Helt klart är dock att solvärmen skapar torka och att brandrisken är jättestor. Efter högtryck brukar det komma rejäla åsknedslag vilket lätt leder till skogsbränder. Just nu är det en stor skogsbrand som härjar i Mönsterås kommun. 100 hektar brinner och det är svårsläckt då det är långt till naturliga vattenkällor. Tänk så mycket skada elden kan göra för så många; skogsägare, djur, insekter mm. 


 

I går eftermiddag hade jag hela "tjejdelen" på gymmet för mig själv. Härligt då det var svalt och skönt. Jag ska ta mig en tur dit även i dag. 




 

Jag har börjat lyssna på Sofie Sarenbrandts senaste bok om Emma Sköld. Jag gillar verkligen den serien jättemycket. Perfekt att städa och promenera till. Katarina Ewerlöf är dessutom en av mina favoriter av inläsare. 



 

Min balkong är under uppbyggnad. Då jag har både tak och markis kan jag ha kuddar och filtar kvar utan rädsla för regn. På önskelistan står nu såna där "bambuvindskydd" så att man blir av med den fula korrugerade plåten. Jag har som en helteckningsmatta som är lätt att dammsuga men inte så snygg. En fin trasmatta skulle nog höja mysighetsgraden lite. Ja, ja, en sak i taget och allt kan inte köpas in och bli klart på en gång. 

 

 


  Nu så önskar jag er alla en finfin söndag!  



Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards