Alla inlägg den 23 maj 2021

Av Mia - 23 maj 2021 08:36

Jamen vi kan nästan kalla det sovmorgon för jag sov till strax innan 7. I timmar räknat vet jag inte om det var så bra sovit då jag släckte vid ett-tiden i natt. När klockan var 21 i går kväll så började jag slumra i soffan. Jag kvicknade till när bidrag nummer 15 i ESC pågick.

 

 

Då tog jag kvällspromenaden med hundarna. Konstigt nog ville Freja inte kissa alls då. Jag tror hon hade gått in i nattläge och inte alls förstod vad vi gjorde ute. Just därför fick jag bråttom ut när jag vaknade nu på morgonen. Det blev en snabb promenad i duggregn. Hellre det än det skyfall som pågick under någon dryg timma i går kväll. 


 

Jag hade en fin dag i går. Vid halv elva gick jag och hundarna ut och mötte Tyra vid bussen. Det var uppehåll och ljummet i luften. En härlig majdag helt enkelt. Pälsklingarna saknar verkligen mina barn och vet liksom inte till sig av glädje när de väl träffas. Jag blir fnissigt varm i hjärtat av att se det.


 

Jag hade beställt klipptid åt Tyra på salong Sax & Fön. Salongen ligger 10 meter från min port och den verkade helt ok. En supertrevlig kvinna som heter Gabriella tog hand om min dotter och håret blev superfint. En 15-20 cm togs av på längden och håret blev fint uppklippt kring ansiktet. Det bästa av allt var ju att Tyra blev så nöjd. 


 

Efter att ha gått på stan en stund och inhandlat alltifrån lampor till linnebyxor så stannade vi på torget. Där köpte vi jordgubbar...


 

... och bigaråeer. Bigaråerna var dubbelt så dyra som jordgubbarna. Så de får ätas med andakt. 


 

Väl hemma igen fixade jag lunch. Lax, fläskfilé, potatismos, broccoli- och sockerärtssallad och bröd stod på menyn. Tyra och jag träffas varje vecka så extra kul var det att även Elis dök upp och spenderade eftermiddagen med oss. Han hjälpte till att byta lamporna i hallen och WOW!!! Det känns som om självaste solen lyser över min hall. Jag avskyr när man inte kan välja att få bra och skarp belysning i ett rum. Mysbelysning är härligt men det ska finnas möjlighet att fly från dunklet. Det blev ingen efterrätt utan istället kaffe och bulle varvat med bär. 


 

Tyra tog tag i mina naglar. Filade både på höjden och längden och målade sen. Det känns toppen. Att ha gelénaglar är ju kul, första veckan. Därefter växer ju ens egna naglar och det blir en liten skarv som inte är så kul. Jag tycker det blev bra och nu håller det i två veckor till. 


 

Jag bäddade fint i går, la på ett nytt överkast och så prydnadskuddarna. Kimmo ser det som en utmaning. Jag kunde höra hur han bökade runt och tre minuter senare såg det ut så här. En jäkla röra. Prydnadskuddarna ligger på golvet på andra sidan sängen och under den turkosa rullen av överkastet ligger mitt täcke. Nu var jag ju hemma och hörde när det hände men föreställ er att jag bäddar på morgonen och sen kommer hem efter jobbet och det ser ut så här. Inte kul. 

 

Väggen bakom sängen ser väldigt tom ut uppmärksammar jag när jag tittar på den här bilden. Jag skulle ju få ommålat under påsklovet så därför satte jag inte upp nåt. Nu blev det ju så tokigt att målarna inte dök upp vilket jag berättat om i ett aprilinlägg. Jag skulle ju kunna sätta upp hyllan och mina tavlor som står på vänt men jag väntar till i juli då målningen ska vara gjord. 


  Bilden är lånad från utryckning Linköpings instagramsida. 


Sent i går kväll kunde jag läsa om en storbrand i ett hyreshus i SKäggetorp. Oron jag kände och känner vet liksom inga gränser. Förmodligen har jag flera elever som bor just där. Jag hoppas innerligt att ingen av deras anhöriga drabbades direkt. En person ska vara avliden. Även om det inte var i deras lägenhet som branden startade kan de ju ha bott i samma hus eller i ett närliggande. När sånt här händer påverkas så många. Många bär redan med sig ett trauma. Jag tänker att det är jobbigt för barn att flytta till ett nytt land även om det skulle vara av föräldrarnas fria vilja, att de kanske fått ett annat jobb eller så. Föreställ er sedan att många av dessa barn kommit hit pga krig och stidigheter i deras hemland. Vissa har varit på flykt under flera år. Det är egentligen ett under att de kommer till skolan varje dag och fungerar så bra som de gör. Och så händer sånt här. 


Det talas lite om att branden eventuellt ska vara en vedergällning för dödsskjutningen i Berga tidigare i veckan. Att det ska behöva vara så här. Att det ska pågå som ett krig mellan olika kriminella grupper i samhället. Det är nog inte långt borta att oskyldiga drabbas av misstag. Jag är inte orolig för egen del men för mina egna barns skull. Framförallt så vill jag att min dotter flyttar från Berga så fort som mlöjligt. 


I dag ska jag jobba lite, träna och kanske gå och handla lite som behövs för veckans middagar. Men innan det får det nog bli en kopp kaffe till och så ska jag se klart på Nyhetsmorgon.

 

Jag hoppas att ni alla får en fin söndag även om vädret ska vara ostadigt. 

  


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards