Alla inlägg den 9 maj 2021

Av Mia - 9 maj 2021 10:39

Här kommer en liten återblick över de senaste veckorna, mest bilder då jag känner mig ordlös. Eller inte ordlös utan mera att det finns så många tankar, tyckande och reflektioner i huvudet men därifrån är det i nuläget svårt att få ut dem i väl formulerande meningar. 


 

Nygatan, tidig morgon på väg till jobbet. 


 

Parken vid Sankt Lars kyrka.


 

Nu blommar det verkligen. 


 

Fina portar, kan vara Repslagaregatan, är ff lite osäker på gatunamnen. 


 

Jag gillar verkligen när man kan hitta bra information på husfasaderna. 



 

Det här skulle kunna vara den brinnande busken.


 

Jag älskar verkligen byggstilen som fanns för 100-150 år sedan. 


 

Trädgårdsföreningen. Magnoliaträden blommar en bit bort. 


 

En liten tvärgata från Repslagaregatan. Relativt nybyggda hus men de här är ganska så mysiga. 


Det här trädet ger mig så många frågor. Varför har man hyvlat bort barken? Är det gjort med flit? Kan det vara så att man försökte undgå skadeangrepp?


   

Bilden är från i går då sommaren var på besök. Det här var mitt på dagen så de överförfriskade studenterna hade inte hunnit komma. Istället var parken fylld av barnfamiljer som körde kubb eller lekte, par som promenerade och pensionärer som spelade boule. Någon hade också sitt nioårskalas nära scenen och det såg så himla mysigt ut.


 

Här har de det gott. 


 

Hur gammalt är egentligen ett sånt här träd? Vad är det för sort? Jag önskar verkligen att jag var mer kunnig inom växtriket. Jag vet att det finns bra appar, tror jag kanske ska ta och ladda  ner någon. 


 

Freja efter morgonens promenad då vi passade på att gå i de centralaste delarna av Linköping. På helgerna har jag tiden för långpromenad och då det inte är så många andra ute och kollektivtrafiken är skapligt minimerad passar det bra att träna lilltjejen. Hon blir så stressad när det är "rusningstid". Värst är det vardagar vid 17, då är det också otroligt många andra hundar som rastas. Ni som känner Freja vet ju att hundmöten är hennes sämsta gren. 


Nu ska jag strax ta tag i dagen och de sysslor som står på programmet, dammsuga, tvätta och sen rensa i röran. Hoppas ni alla får en finfin dag även om vädret är mindre glimrande än vad det var i går. 


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards