Alla inlägg den 22 maj 2021

Av Mia - 22 maj 2021 06:27

  Det är arla lördagsmorgon hos mig. Jag vaknade innan sex vilket kan tyckas vara helt onödigt men jag la mig ganska tidigt. Utvilad är nog ordet för dagen, glad och förväntansfull är ett par andra. Veckan som gått har varit fin. Den har bjudit på det mesta i väderväg men till största del har jag kunnat njuta av våren. Det är så vackert ute att det nästan gör ont. 


På jobbet hade vi studiedag under torsdagen och sådana dagar betyder väldigt mycket för mig. Jag har ju lite av ett ensamarbete när det gäller kollegor. Mitt arbetsrum finns på expeditionen så de naturliga mötena blir inte så många. Under torsdagen fick jag iallafall möjligheten att lära känna tre kollegor lite närmare, superkul. Vi arbetade tillsammans i en workshop om arbetsmiljö. Alla har vi olika uppdrag och olika professioner det gör att samtalen blir extra värdefulla då vi ökar vår förståelse för varandra. Förståelse är en av de viktigaste ingridienserna för att fungera tillsammans och driva en verksamhet framåt. 


 

I veckan kom mina nya mobil. Det tog sin tid att få igång den då jag var tvungen att uppdatera den gamla, ringa banken för att få veta hur jag får med mig bank-id över till den nya och slutligen så fastnade mitt busskort i din gamla mobilen.Turligt nog har Östgötratrafiken en facebooksida där man kan chatta med dem så jag fick snabb hjälp av dem där. Nu ska jag bara lära mig alla finesser. Det jag redan nu gläds åt är att kamerafunktionerna är magiskt bra. Nu kanske ni undrar vad det är för mobil, det är en Iphone 11. Jag valde att inte ta den nyaste för 11:an är kompatibel till alla mina tillbehör samt den som var mest prisvärd. 


 

Under tisdagskvällen tävlade Tusse för Sverige i semifinalen av ESC. Det gick bra och han gick vidare. Superkul och han är såååå värd det. Dessvärre tror jag att det blir svårt att slå Island. De borde vunnit redan förra året då de hade den bästa låten men då blev ju tävlingen inställd. I år skickar Island samma grupp med en snarlik låt och jag tror att det i år, äntligen är Islands tur att ta hem hela rubbet. 


   

Torghandeln är i full gång på Trädgårdstorget. Jag såg att de säljer jordgubbar, belgiska visserligen men jag funderar på att köpa med en ask eller två hem. Det är ju såååå gott och somrigt. 


 

När det är så här på hundpromenaderna på mornarna är det allt annat än otrevligt. Det är fortfarande svalt så Kimmo är sitt superglada och pigga jag. Jag är ute kanske 20-30 minuter med dem. Vi går inte långt utan hundarna får nosa runt en massa och markera sina revir. Ibland kör vi lite "sök" på enklaste sätt. Jag slänger ut en näve med deras favoritgodis och de får nosa runt efter dem. Det blir lite hjärngympa som faktiskt tröttar ut Freja mer än en långpromenad. Jag har aldrig, aldrig, aldrig kunnat promenera henne trött. En veterinär sa till mig att ända sättet skulle vara om jag red ut med henne och hon var lös. Jag frågade då om cykling skulle vara ett alternativ men det var det inte. Det blir för monotona rörelser för henne så det skulle ganska snart börja slita på hennes kropp. Om man rider och har henne lös så skulle hon liksom styra sitt tempo själv och skutta runt på ett naturligt sätt. Nu har jag ju ingen häst, är dessutom rädd för hästar så jag får satsa på uppgifter och lekar där hon får använda hjärnan istället. 


 

Vi mötte den här gåsfamiljen i går när vi gick nere vid ån.. De var allt annat än nöjda med att vi var där. Jag hade inte en aning om att de kunde väsa och låta så skräckinjagande. Läskigt. Jag tycker att gäss och svanar är bland det läbbigaste som finns i fågelväg. Andra djur jag inte heller vill stöta på är grävlingar och vesslor. 


 

I dag ska jag träffa Tyra och följa med henne när hon ska klippa sig. Vi ska gå en sväng på stan också. Jag behöver ha alltifrån hårspray och nytt mobilskal till glödlampor till min hallampa. Därefter ska vi gå hem till mig och laga lunch. I dag ska jag prova ett enkelt recept från Tasteline. Lax i ugn med en kall citronsås. Då Elis också kommer tänker jag även steka på en fläskfilé. Jag tänker att det kan bli ett par matlådor till dem också. När jag väl lagar mat är det lika så bra att göra det ordentligt. 


 

Träden vid entrén till Trädgårdsföreningen, den som vetter mot Drottninggatan. Hur vackra är de inte? Man kan inte bli annat än på gott humör. 


En vacker portal och parken bjuder på glimrande planteringar. Men... inte ens här får vi glömma att vi är mitt i en pandemi. Lite överallt står det trottoarpratare som påminner oss om att hålla avstånd. På tal om avstånd. I går tog jag emot en elev som satt och harklade sig hela tiden. När han sen nös och det kom ut.... ja en hel massa som inte är trevligt att prata om, ja då kände jag att han ska hem bums. Då visar det sig att eleven blev hemskickad i onsdags, även om man var symtomfri på torsdagen skulle han inte komma till skolan. Hans förklaring var att "mamma och pappa tror bara att jag hittar på". Men jösses, det här har pågått över ett år. Hur svårt kan det vara att följa reglerna. Nu hoppas jag innerligt att han bara var vanligt förkyld. Efterår spritade jag allt han vidrört och så mycket av mig själv som jag bara kunde. 


   

I Norrköping har man Rododendronparken den slår utbudet vi har i Trädgårdsföreningen men här finns både gula och vita rododendrons, kanske ännu fler som jag inte upptäckt än.  I dag upptäckte jag dock en plantering av pioner. Jag älskar pioner och har köpt och planterat varje gång jag bott med trädgård. Synd att man inte kan ha dem i kruka på balkongen, eller kan man det? Jag får undersöka det hela. 


 

Gräsänder är ju ändå ok. De känns inte så aggressiva. Här är mamma and med några av sina ungar. Bilden är inte så skarp för jag fick stå en rejäl bit ifrån och zooma in. Freja skulle bra gärna vilja leka eller kanske sätta tänderna i en av de små dunbollarna, hemska tanke. Freja är snabb som blixten och har lyckats ta både råttor, möss och en duva. 


 

Runt dammen och bäcken blommar det så vackert. 


 


Jag hittade ännu en skylt. Den här var av en annan sort, en dikt istället för information. Fin tycker jag, tyvärr stod det inte vem som skrivit den. Den väcker tankar hos mig och det gillar jag. Vad betyder ljus och mörker för dig? Utan mörkret hade aldrig jag uppskattat ljuset på samma sätt. Utan sorg och olycka hade jag aldrig uppmärksammat min lycka. 


Nu är det strax dags för nyhetsmorgon och sen så sparkar vi igång den här lördagen. Jag hoppas ni får en riktigt bra dag. 



Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards