Direktlänk till inlägg 21 december 2019
... utan Mamma Mias saffransskorpor. I dag var dagen det blev av. Baket av världens tacksammaste, enklaste och snabbaste skorpor. Typ det enda hembakade jag har på bordet. Receptet är lila enkelt som briljant.
200 g extrasaltat smör
2 g saffran
3 dl strösocker
10 dl mjöl
3 tsk bakpulver
4 ägg
Smält smör och saffran
Rör ner äggen i smöret
Häll i torrvarorna lite på om pö
Rör i hop till en deg. Dela degen i sex bitar. Rulla dem till längder och lägg på en plåt, gärna med smörpapper under. Platta till ?korvarna? lite med fingrarna.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta sen ut plåten och skär sneda bitar. Ställ sedan in plåten i ugnen igen nu på 125 grader i tio minuter.
Det blir ca 75 skorpor.
Om man vill kan man ha i hela, skalad mandlar. Jag hoppar det pga av allergi.
Så himla gott. Och dofterna som sprider sig i huset är gudomliga.
Upptäcker att det är 10 månader sen sist. Vad beror det på? Jag har väl helt enkelt inte haft någon skrivlust, eller snarare energi över till det. Livet är lite som en berg-och dalbana. Mest pga av fysiska problem. 2,5 år med bursit i höften. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|