Direktlänk till inlägg 25 september 2012

Ännu en dag!

Av Mia - 25 september 2012 19:01

Idag hade jag tid till ögonläkarem vid 11. Kaxig på utsidan tog jag bilen dit. Liten på insidan kom minnena från 2 år sedan, på dagen. Pappa somnade in då och flög i väg till en bättre plats. Jag skulle varit vid minneslunden i helgen men det hanns liksom inte med.

Väl inne hos läkaren fick jag se bilderna de tagit på min ögonbotten. Som en tjusig solskiva täckt av mörka, ringlande ormar. Snyggt tänkte jag, inte bra sa den i unga flicksnärtan till läkare. Undrar om hon började läkarlinjen direkt efter högstadiet?

Hur som helst slussades jag vidare till akuten då hon inte kunde hitta min propp. Sitter den inte i den del av venen som finns i ögat så kan den sitta djupare in i hjärnan. Kanske i kloakerna! Hade inte en aning om att jag hade sådana.

Nu har jag alltså gjort 2 olika röntgen varav en med kontrastvätska, läbbigt! När kontrastvätskan rann in i kroppen via handen blev jag helt varm och.... Helt seriöst, det kändes som om jag kissade på mig. Visserligen gick det hela fort men det var allt annat än behagligt.

Obehagligt har alla nålstick varit också. Jag är otroligt svårstucken. Fina kärl som ligger djupt in gör att alla sköterskor får sticka minst 2 gånger. Den som vunnit priset som sämsta provtagare stack mig på 5 olika ställen.

Nu ligger jag inlagd på strokeenheten i väntan på svar. De släpper inte hem mig innan de vet mer. Min huvudvärk och illamåendet är ett bekymmer.

Här finns inte mycket att göra. Åka lite upp o ner med sänghissen, kanske. Ringer jag på klockan kommer det käcka sköterskor men utan rom o cola. Utsikten är visserligen fin men jag tröttnar fort. Vackra tallar har jag hemma också. Hemma finns också mina djur och min sambo. Mina älskade barn är tur i oturen hos sin pappa den här veckan.

I dag är jag tacksam över att Jonas funnits med mig. Jag är glad över att Karro ryckte ut och tog sig an våra djur. Massor av värme känner jag från kollegor och vänner som skickat hälsningar.

Med så mycket stöd är jag nog snart på banan igen.

 
 
Barbamamma

Barbamamma

25 september 2012 21:39

Massor av kramar från mig! och jag hoppas få höra snart från dig att allt är bra och att du är hemma..

http://barbamammas.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards