Alla inlägg under januari 2020

Av Mia - 5 januari 2020 10:34

 


Nu har vi städat bort julen. Inte bara den utan också damm, barr, stearinfläckar och vissna hyacinter. Det känns rent, fräscht och som en bra start på nya året. Tyvärr har november och december med sitt naturliga mörker och onaturligt många molniga dagar gått hårt åt alla mina växter. Pallettbladen är i bedrövligt skick. De behöver ljus, mycket ljus och de senaste månaderna har varit mörkare än en vanlig vinter. Jag vet inte om de kommer överleva. Om de gör det kommer det bli stammade på alldeles egen hand. 

 

Jag har en förkärlek för vita blommor. Liljekonvaljer, tulpaner eller rosor får gärna vara vita. Istället för att köpa en krispig tulpanbukett valde jag en enkel, vit krukros. Min förhoppning är att den ska hänga med lite längre än vad en bukett skulle göra. 

 

I går såg vi en bra film här hemma. När Netflix utbudet känns sisådär valde vi istället att hyra via Itune. Så himla smidigt och bra. Jag kan sakna den där känslan när man gick till videobutiken och hyrde VHS-filmer. Man gick där och valde efter kategori, en komedi och en action brukade vi komma hem med. Filmen i går hett Angel has fallen. Den går väl under kategorin action. Kan rekommenderas. Lite i samma stil som London has fallen eller Olympus has fallen. Mycket fallande i maktens korridorer. Det verkar som om allt fler filmer handlar om stora terrorliknande händelser. Mänsklighetens numera stora skräck, det och naturkatastrofer. 

 

Idag överraskar vädret med att vara tämligen ljust ute. Det är så skönt, hela mitt jag blir liksom lite lättare när solen skymtar fram. Jag älskar verkligen hösten och mörkret. Men när det får veckor utan att solen lyckas bryta fram ens den minsta stund på den så korta dagen då tycker även jag att det blir tungt. Dagarna blir som en blöt, våt yllefilt. Oskönt helt enkelt. 

 

Trettondagsafton är det i dag, en  helg som likt Kristihimmelsfärdshelgen går ganska så omärkt förbi här hemma. Vi ska ta en sväng in till stan, Elis vill träna på sitt gym och då passar det bra att vi även plockar upp Mats dotter efter jobbet. Dagens middag blir en hederlig köttfärslimpa med kokt potatis och min supergoda gräddsås till. Jag gillar att laga mat som tar lite mer tid att laga till. Perfekt att pyssla med en ledig dag som inte har några egentliga måsten. 

 

 

 

Önskar er en fantastisk Tettondagsafton!

Av Mia - 2 januari 2020 10:25

Årets första torsdag är här som en grådaskig mellandag. Jag har inget inplanerat i dag men en mängd möjligheter. Eftersom jag tränade i går och har träningsvärk i dag blir det en längre hundpromenad istället. Jag ska passa på mitt på dagen så att vi får lite dagsljus på oss. Vädret är väldigt milt vilket kan vara trevligt men det blir så in i bängens geggigt. Jag gillar inte att gå asfaltspromenader så det blir till att snöra på sig skogskängorna när vi ska ta skogsturen. 

 

 

Freja är expert på att knöa in sig hos sina pälssyskon. Hon gillar närhet. Ozzykatten ser mest kränkt ut. 


I dag lyckades jag somna om efter morgonkaffet och sov nästan till nio. Väldigt skönt. Dagarna blir lätt väldigt långa när jag går upp vid sex. Jag har precis tagit tag i lite småsaker som att beställa en ny personlig almanacka. Jag gjorde det första gången förra vårterminen så jag har lite konstigt brytdattum, första veckan i februari. Ganska kul för det är då man behöver muntras upp och vad muntrar upp mer än en sprillans ny almanacka. 

 

Jag har också kollat över vilka inköp jag ska göra inför min juice-detox. Förra januari körde jag tio dagar. Det var tufft, lite för tufft. Så i år blir det en sjudagars. Av erfarenhet vet jag att det alltid är bäst att börja en fredag så att värsta dagen, dag tre är en dag då jag inte jobbar. Jag tänker att årets dag tre ska fyllas med träning men också med nån timma i bastun. Man blir lätt frusen vid en sån här avgiftning. Inte helt fel heller att låta kroppen få lite extra hjälp att bli av med slaggprodukterna. 

 

Nytt år brukar innebära en massa löften eller en massa "jag ska sluta med". Jag har egentligen inte givit nåt löfte i år. Inte mer än att jag ska fortsätta jobba med mig själv och min träning på samma sätt som under 2019. Det gäller att hänga i och hålla ut. På nyhetsmorgon sa nån i dag att det är bevisat via forskning att det tar 66 dagar att skapa en ny hållbar vana. Undrar hur fort man raserar en god vana? Betydligt kortare tid gissar jag. Det räcker ju med en förkylning så är det ett helvete att komma in i den gamla gängorna igen. 

 

Så hur gör ni? Behåller och försärker era goda vanor eller inför förbud och totalstop?

 

 

 

 

 

 

Av Mia - 1 januari 2020 15:39

I dag vaknade jag vid halv elva. Väldigt bakis. Men inte pga alkohol utan att jag tog mina sömntabletter först vid två i natt. Jag somnade inte förrän 4:30 o vaknade en hel del gånger också. Så jag kommer förmodligen sova som en stock i natt. Hoppas, hoppas.

Jag valde att sätta ribban för träningsåret högt och var på gymmet vid halv tolv. Det var motigt vill jag lova men skönt både fysiskt och mentalt efteråt. Därefter utnyttjade jag lyxen att krypa ner i det varma bubblet på hemmaplan.

Resten av dagen har blivit en dag i myskläder. Strax ska sambon hämta de obligatoriska pizzorna. Givetvis är Ivanhoe på på tv:n.

Ute börjar det redan skymma och just i dag är det ett magiskt gult ljus. Lite svårt att fånga det med kameran men jag tycker ändå att bilderna blev fina.



I går firade vi in det nya året med bror och hans fästmö inne i Norrköping. Vi blevbjudna på fantastisk mat.

Toast Skagen. Stor som en huvudrätt. Jag var helt mätt efter att ätit den här.

Men så ska man äta oxfilé med hasselbackspotatis strax därpå. Underbart och köttet var perfekt.

Vi fick fläderpannacotta med hallon till efterrätt men den missade jag att fota. Ett sunt tecken iofs.

Jag packade in hundar o sambo vid halv två i bilen. Jag var lite orolig att det skulle vara halt ute men det var bra väglag. Jag är inte så glad i att köra i mörkret men vägen är ju bekant och det gick hur bra som helst. Inte ett rådjur eller vildsvin så långt mitt öga kunde nå.

Jag summerar den här Nyårshelgen som en tiopoängare frånsett mun sömnbrist men det tas ju lätt igen.

God fortsättning önskar jag er alla!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards