Alla inlägg den 5 maj 2016

Av Mia - 5 maj 2016 19:53

Jo, jag tackar jag. Jag fick mig en bra dag i dag. Vaknade pigg och utvilad, konstigt eftersom jag sover så dåligt. Trodde jag skulle till jobbet men när jag insåg det sköna, att jag var ledig, tog jag vovvarna på en underbar morgonpromenad. 


Till och med ungdomarna var uppe tidigt. Jag blev galet grillsugen och vad gör man när man bor i lägenhet, jo börjar kolla upp hurvida elgrill kan vara ett substitut. Jag envolverade vänner från när och fjär... Så efter lite undersökande så drog Elis och jag till Media Markt. 


Nu har vi premiärgrillat och det gick hur bra som helst.  Köttet blev perfekt. saftigt och gott. Men jag saknade den lite rökiga smaken... Tillbehören var också smaskens, champinjoner, majs lök, paprika och squash. Önskar bara att jag hade haft en uteplats istället för balkong. Vi fick inte plats där allihopa utan fick sitta inne och äta. 


Nu har jag tagit långtur med lilltösen, Tyra med pojkvän är ute och rastar storhunden. Skönt ibland att sära på dem. Det blir mindre stressande. 


Nu är det dags att mysa till det i soffan med några av de jag älskar allra mest. Hjärtat blir varmt även om det finns en del som är tom. 


 



Av Mia - 5 maj 2016 08:32

Underbara morgon. Vem hade kunnat tro att jag skulle älska att gå ut och promenera klockan 7 på morgonen. Det hade jag nog aldrig gjort om jag inte haft Freja och Kimmo. Det var redan varmt ute och södern sov. Jag mötte inte en enda människa på vår promenad. Det kändes som balsam för själen. Man skulle kunna tro att hundpromenaderna ger en tid till eftertanke och reflektion men det är snarare så (när de är kopplade) att jag har fullt upp med att styra, stoppa, och få dem båda att vilja åt samma håll. 


Nu väntar frukost på balkongen. Jag har varit och handlat färska frallor åt barnen. Jag har verkligen långtat efter utomhusfrukostar. De är ännu bättre om man kan få dem i en lugn trådgård eller i skogen, men balkongen funngerar fint. Det sätter liksom ribban för resten av dagen. 


Vad ska vi då ägna oss åt då?  Det blir nog en lugn dag för att vi senare ska åka och handla. Jag ska få hjälp av barnen så att jag får hem saker som tvättmedel, toapapper, schampo, juice etc. Det är ganska jobbigt för mig att storhandla själv. 


Till kvällen hoppas jag på att alla "mina" tre tonåringar är hemma. Skulle egentligen har velat grilla, men det är ju lite svårt när man bor i lägenhet. Istället kan det bli "plockmat" på balkongen. Skinka, ostar, vitlöksbröd, oliver och kanske ett glas vin. Mysigt!



Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards