Alla inlägg den 15 augusti 2014

Av Mia - 15 augusti 2014 16:15

Jag funderar över sanningar. När jag gör det blir det samtidigt svårt att inte fundera över lögner. Det hänger ju liksom i hop. Finns det absoluta sanningar om allting? Nej, det kan det givetvis inte göra. När man kommer till åsikter och tyckanden så kan ju inte en persons favoritfärg vara den absolut rätta i hela världen. Förstår du hur jag tänker?


Att Sveriges flagga är gul och blå kan knappast argumenteras sönder. Att pojkbandet ID är världens bästa är en subjektiv sanning.


Somliga sanningar är absoluta för den enskilda personen men kanske under en begränsad tid. "Min favoritparfym är DKNY´s röda äpple, aldrig att jag skulle välja nån annan" men ge det en tid och du förändras och likaså önskan om den allra godaste doften. När du sen byter till annat märke kan du då anklagas för att "ha ljugit". Det tycker inte jag.


Nästintill alla människor förstår såna utryck och förändringar. Det finns en del som har det lite svårare och de tolkar allt bokstavligt. Det är i dessa möten som den absoluta sanningen ställer till det. Jag tycker inte om att kallas för lögnare pga att jag gjort generaliseringar och liknande men att jag sedan kan ändra mig när mina egna ramar förändras.


Det kan finnas många "finaste staden jag varit i", precis som med "den godaste maten", "den bästa filmen" och så vidare. Jag vet att det finns många bosktavliga personer men jag klarar inte att tänka på dem varenda gång jag ska uttrycka mig. På jobbet gör jag det givetvis men inte privat. Det skulle begränsa mig och göra mig stel och konstig. När jag säger "jag ska aldrig" vill jag kunna säga det utan att behöva ställas mot väggen när jag väl gör det. I allafall när det gäller småsaker.



Av Mia - 15 augusti 2014 14:03

Jag ska inte påstå att jag är stressad snarare lite vimsig och ofokuserad. jag får springa många gånger fram och tillbaka i skolkorridoren för att få med mig alla papper, böcker, pennor, dator mm. Jag lägger bort, jag glömmer hämta och jag får gå ännu en vända. Men nu tror jag att allt har börjat falla på plats. En kort paus sen ett litet ryck och så är det tid för hemgång och fredagsmys.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards