Direktlänk till inlägg 23 februari 2021

SPORTLOV UTAN SJÄLVA SPORTANDET

Av Mia - 23 februari 2021 07:59

Så här långt in på sportllovet har det inte blivit något sportande alls. Hundpromenader förstås men inte mer än så. Jag vill ogärna erkänna det men jag känner fortfarande av mina trasiga revben även om det gått mer än åtta veckor sedan jag föll. Vi kan väl lugnt konstatera att jag har slagit mig nog under de här första två månaderna så att det räcker för flera år framöver.


Halkan har varit besvärlig. Jag känner, eller mer är bekant med, fler än en handfull personer som under förra veckan ramlat och brutit sig. Populäraste skadan är brutna ben i handlederna men även ett lårben och en överarm har jag hört talas om. Jag önskar er alla god bättring. 


 

I lördags tog jag mig en tur på stan i trevligt sällskap. Jag lär mig gatnamn, platser och var affärer ligger och vad de heter. Det var inte utan lite stolthet jag kunde svara på frågan om var Missionskyrkan ligger. Linköpings city är faktiskt trevligare än galleriorna på rad i Norrköping. Snön som kom var supermysig och jag är glad för den då det blev mycket ljusare vilket verkligen behövdes. November och december tog hårt på psyket. Nu har snön smält bort och det är ok för ljuset kommer innan sju och det håller i sig till efter 17. Tack och lov för det. 


Min vän V berättade den glada nyheten, som jag hade missat, att en ny säsong av Outlander låg ute på Netflix. Ni kan ju gissa vad jag la typ 11 timmar på i helgen. 



 

Älskar allt med den här serien, miljöerna, kläderna och framförallt Jamie....


   

Lördagar så här i februari kretsar mycket kring mellocirkusen. Har man inget bättre för sig kan man kolla och tycka till. Här ser ni mitt mellomys. Inte så lyckat, feffisarna smakade inte bra. Tur att jag har nära till Coop. En snabb sväng dit och ett rör pringels senare så var kvällen räddad. Vad jag tyckte om deltävlingen? Rätt låtar gick vidare till Finalen. Tusse skulle kunna ta hem hela skiten om inget bättre dyker upp i sista deltävlingen. 


Den här lilla ängeln tycker jag mycket om men häromdagen slog det mig... Hon ser verkligen lite deppig ut. Jag får liksom känslan av att jag borde muntra upp henne. Samtidigt undrar jag varför jag inte sett hennes nedstämdhet tidigare. Eller är hon som  den där Madonna statyn? Hon som gråter emellanåt. Föränderlig. 



   

Jag la mig skapligt tidigt i  går och var uppe och ute med hundarna innan sju. Njutbart då det inte var mörkt. Äggfrukost, det var länge sedan. Det är så mysigt att fixa i ordning frukost, tända ljus och göra té. Just nu är det här verkligen min favoritmugg att dricka té ur. Att sedan tända den fina lyktan är pricken över i. Jag har fått båda av mina gamla år 4:a elever på Mosstorpsskolan. Många fina minnen därifrån trots att jag inte var där så många år. Tacksam över att jag fick prova på att jobba både på högstadiet men också över min tid i min lilla 4:a. 


 

Det här kan göra mig så himla glad. Två, perfekt kokta, ägg! Dessa låter jag bli ribban för dagen. I dag blir det en tur till IKEA, ska käka lunch där också. På min lista står så klart ljus men också en tvättkorg då den jag har är totalt demolerad. Hur kan en tvättkorg gå sönder? Jo, har man en sån som är en säck med handtag och metallben är det inga problem. Benen har givit vika och ett har tom brutits av. 


 

Mitt té är verkligen populärt här hemma. Kimmo dricker det egentligen inte men han blir triggad när Freja går bananas. Djur ska inte dricka sånt med koffein i. Mitt vanliga té är koffeinfritt men just det här är det som U hade med sig och det är "svart". Jag letar med ljus och lykta efter "Bring the boost", med smak av bla kardemumma men det verkar som om det inte görs längre. Kanske är det så att jag får leta reda på en riktig téaffär, de borde ha något likvärdigt. 


I går skulle jag följa med Tyra till banken, vi hade dessvärre missat att man måste ringa och boka tid pga pandemin. Nu har vi gjort det, besöket är inbokat i morgon. På torsdag blir det en tur till Norrköping där jag har en del ärenden. Jag ska även passa på att ta turen förbi gravarna för att tända ljus. 


Sportlovet är perfekt på det sättet. Ingen stress, gott om tid att ta tag i småsaker och uträtta ärenden. Jag hoppas att alla ni, som liksom jag är ledig den här veckan får samma känsla. Återhämtning!


Ha nu en finfin tisdag.


 
 
Amisa

Amisa

23 februari 2021 12:43

Det finns Pukka- te (brun förpackning tror jag) som innehåller kardemumma och andra kryddor. Det brukar finnas i dom flesta välsorterade mataffären, annars kan man skicka efter från Apotea.

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Mia

23 februari 2021 18:34

Är det téet koffeinfritt?

 
Amisa

Amisa

24 februari 2021 11:02

Dom har en massa olika sorter. Jag brukar köpa "Licorice & Cinnamon". Det är koffeinfritt och ekologiskt och innehåller lakritsrot, kakaoböna, cikoriarot, kardemumma, kanel och fänkålsfrön. Det smakar väldigt gott (tycker iallafall jag).

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards