Alla inlägg den 18 maj 2020

Av Mia - 18 maj 2020 06:53

Så har ännu en helg passerat.En helg med lite för kallt och omväxlande väder för att det skulle vara njutbart att vara ute några längre stunder. Det har inte blivit några långpromenader med hundarna utan flera korta. 

 

Trots kylan i luften så levererar naturen på bästa sätt. Om man bara stannar upp och ger sig själv en stund att fokusera på detaljerna så blir på något sätt även helheten tydligare. 

 

 

Jag älskar alla dessa vackra vårblommor, både de som växer på buskar och i träd. Vita blommor är en stor favorit. Kanske tycker jag så mycket om ljusa blommor  för det balanserar upp mitt mörka inre. Det är samma med hur jag vill ha det på hemmaplan. Jag behöver ljusa väggar och möbler för att känna ro. 

 

   

Vilken bra start på lördagsmorgonen. Jenny Strömstedt, en av mina journalistfavoriter tillsammans med Läckberg som är en favoritförfattare. Jag gillar verkligen Camillas tankar om hämd.  Att det handlar om att återta makten och att det är terapeutiskt att fantisera ihop hämd när man känner sig orättvist behandlad, när någon har stulit ens makt/kontroll över en situation eller händelse. 

 

I dessa Coronatider blir maten nån form av tröst eller kompensation för den annars så torftiga sociala tillvaron. Elis kom hem under lördagen och jag känner med en gång att jag blir lite gladare och matlagningen får en helt annan mening. 

 

 

När det inte blir så långa promenader får man aktivera sina hundar på annat sätt, tex godisletning och kast-med-litet-gosedjur. Det är också tröttande. Så tröttande att Freja måste hälla ut sig i sin bädd. 

 

     

Just nu är pizzan La Bello den jag uppskattar mest. Oxfilé, bea-sås, färska räkor, färsk vitlök, sparris och ruccola ger den mest ljuvliga av smakupplevelser. Måste säga att kanten och botten är proecis lika god som den ser ut att vara. 

 

Nu är det måndag igen och jag gläder mig åt en kortvecka. Det blir givetvis intensivt men fyra dagars återhämtning där efter ser jag verkligen fram emot. 

 

Ha nu en toppendag!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards