Alla inlägg den 20 juli 2021

Av Mia - 20 juli 2021 09:07

God morgon alla!


Det händer så mycket i världen just nu. Kanske har det alltid hänt mycket men informationsflödet är så tätt. Själv är jag nästintill filterlös, som att sakna hud. Allt går rätt in och skapar reaktioner. 


Översvämningar i  Europa med massor av döda människor. Nytt för den här delen av världen och då reagerar vi förstås starkare. I Asien är detta snarare en vardag. I Kina har det kommit 600mm regn under tre dagar. Samma mängd som vi i Sverige får under ett år. Helt galet! Galet varmt är det också i östra Europa med rekordtemperaturer. 40 grader i Georgien och 49 uppmättes i Turkiet. 


Den första manliga NHL spelaren har kommit ut som gay. Bra men alltid lika sorgligt att människor känner att de måste komma ut och att mänskligheten inte bara kan glädjas åt att personer blir kära och har förmåga att älska. 


I går nåddes vi av nyheten att Tommy Engstrand gått bort. Han var 81 år så det är väl i sig inte så konstigt. Vi får aldrig behålla någon för evigt. Jag gissar att han haft ett fantastiskt liv men massor av resor och sportupplevelser. Själv minns jag nog honom bäst från underhållningsprogrammet Razzel. 


 

Gårdagens Monstreablad. SOm ett konstverk tack vare persiennerna. 


 

I går fick jag umgås en stund med min äldsta storebror och hans fästmö. Så himla kul och supertrevligt. Vi gick till Trädgårdsföreningen och fikade på Tropikariet. Första gången som jag fikar där trots att jag bott i staden i 7 månader nu. Vi valde alla den underbart goda äppelkakan med vaniljsås. 


 

Vi har lite svalare luft här nu med härliga små molntussar. Jätteskönt att slippa svettas bara av att röra sig. När det varit som varmast har jag tagit en sväng på stan och njutit av affärernas AC


 

Det här kallar jag en rejäl potatissticka, den tappar man inte bort i första taget. Vilken bra flyttpresent, jag hade ingen sedan tidigare. 


 


Den andra inflyttningspresenten från Stefan och Suzanne. Ett grytunderlägg. Otroligt vackert och det bär minnen från barndomen då min morfar brukade tillverka just sådana här. Och doften, den är ljuvlig. Det kommer bli ett sant nöje att använda den eller så kanske jag sätter upp den på väggen i köket. 


I dag får det bli en fixardag. Jag har även en del litteratur att läsa. Jag kommer nog hålla mig inne då pannan flagar som aldrig förr. Näsan är djupare brännskadad och nu känns den som en skrynkligt russin som spruckit sönder och nu är fyllt av små blödande sår. I uringningen döljer sig hundratals blåsor och det kliar något enormt. Solen kan verkligen göra både gott och ont.

 

Det får mig att tänka på  sagan om när solen skulle tävla mot vinden.  De skulle se vem som kunde få en man att ta av sig sina kläder. (tur man valde en man, sagan hade känts sisådär om det rört en kvinna)  Minns ni den historian från skolan? Jag tror sensmoralen var att man kommer längre med godhet. 


  Bild lånad från Unga Fakta

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards