Alla inlägg den 5 juli 2021

Av Mia - 5 juli 2021 07:35

Dagen V som i vaccination. Så är det då dags även för mig att få första sprutan. Känns lite dubbelt då jag har viss oro för att bli dålig. Min kropp är inne i en dålig period med galet mycket värk så jag vill absolut inte bli sämre. Det blir så tydligt att jag måste hålla samma nivå hela tiden, alla dagar. När aktivitetsnivån ändras eller aktiviteter förändras så blir jag dålig. Nu har jag semester och helt andra tider vad det gäller sömn och mat, jag rör mig inte lika mycket jämt fördelat över dagen. Det blir mer riktade aktiviteter som långpromenader och nån timma på gymmet. Om jag känner mig själv rätt så kommer kroppen ha vant sig lagom till jobbstart och då blir det samma sak fast då för att jag återgår till det vardagsnormala. 


Sista åren har jag hittat sån god balans i livet att jag känt mig bra nästan jämt. Ibland tänker jag på tiden för 6-8 år sedan, tiden innan diagnos och innan läkarna hade hittat rätt smärtlindring. Jag typ låg i soffan hela dagarna i tron att jag kunde vila mig till friskhet. Nu vet jag att det är något av det sämsta jag kan göra. Det kan vara så att jag behöver fixa en tid till sjukgymnasten och få en genomgång av de övningar som jag så väl behöver göra. 


Glädjande nog så tycker jag ändå att mitt knä känns bättre. I fredags när jag skulle träffa exkollegan tog jag, för första gången på 4 månader, ett par av mina favoritklackskor på mig. Det var ingen hög klack men ändå. Ni som känner mig vet ju att jag trivs som allra bäst när jag "klippetikloppar" mig fram genom tillvaron.


 

Så himla smidigt med buss och tåg. Det tog mig 28 minuter från min dörr tills jag satt i Lindas bil. Kollektivtrafik fungerar kanon när man som jag bor så centralt. 


 

När jag pluggade i Falun för hundra år sedan åkte jag omänskligt mycket tåg. Standarden var låg, värst var de sk rälsbussarna. Vissa resor kunde jag behöva byta upp till fyra gånger. Det är många sjöar på vägen mot Dalarna som man ska åka runt. Efter min utbildning var jag väldigt mätt på tågresande men nu... Nu blev jag helnöjd. Det var bekväma säten, sval luft, tyst miljö och det gick fort. Jag ska åka pendeln igen i veckan som kommer. Då blir det en tur in till Norrköping. Ser fram emot det. Framförallt ser jag fram mot lunchsällskapet. 


 

Det blev både lunch och fika på Skärblackas café och hembageri. Räkmacka är aldrig fel. I allafall inte om den är så fräsch och god som den här. Krispig sallad, gott bröd och lagom salta räkor i mängder. Helt perfekt att sitta ute i skuggan och bara uppdatera sig kring allt som hänt i våra liv. För ett halvår sedan bröt jag upp från mitt gamla liv, nu gör Linda detsamma. Men hon är nog ännu modigare än jag då hon byter både landskap och landsddel. 


  

Fina Balto var med och fikade. Vilken vacker hund och vilken mammagris han är. Visst vill man bara borra in näsan i pälsen och kanske ta en liten tugga? 


 

Är det ett rosår i år eller är jag bara extra uppmärksam på just rosor? Vid Missionskyrkan är det som översvämmning på röda klätterrosor. Även här vid Babetts café slingrar sig de vackra rosorna. Röda klätterrosor är verkligen underskattade. De gör mig så löjligt glad.


  

I Trädgårdsföreningen finns ett "hörn" med många olika rossorter. Både de som är klättervarianter, buskrosor och solitärer. De här gula är som små solar. Jag blir varm ända in i hjärteroten när jag ser dem. 


Tyvärr verkar mina egna balkonglådor inte gilla läget. Pelargonerna kommer väl ganska ok men det är på tok för soligt och varmt för lavendeln. Trist men sant. Jag får spana efter något annat som kan tänka sig att trivas bättre. Ändå har jag bara direkt sol en kortare stund. Eller det kanske inte är kort. Det visade sig att det gassar en 5-6 timmar på min balkong och det är ju iofs ganska  rejält. Jag trodde inte det skulle vara så intensivt men när det nu är högsommar och solen orkar upp över hustaken så bränner det på ganska ordentligt. 


De närmaste dagarna ska det bli lite svalare ute och det ser ut att kunna bli regn. Bra för svampen tänker jag. Jag ska nog kunna få till en svampletartur eller två. Tänk så gött med kantarellsoppa eller en varm smörgås med kantarellstuvning, eller fläskfilé med svampsås... Jag tror jag behöver äta lite frukost nu för hjärnan går i spinn på olika svamprrecept. 


Jag önskar er en fin dag. 







Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards