Alla inlägg den 6 juli 2021

Av Mia - 6 juli 2021 08:24

 

Kimmo är ju som bekant världens bästa hund. Han gör som man säger och kan tom göra nummer två på kommando. Freja, ja vad ska man säga?  Känner mig lätt ägd av henne. I går, tidig kväll, var jag ute med hundarna. Då kissade hon. När vi sen tog 23-promenaden hade hon bestämt sig för att det inte alls skulle kissas. Så när jag vaknade mitt i natten passade jag på att gå ut med båda hundarna. Det här var runt 02:15. Tror ni hon kissade då? Nope, inte ens nu vid 7-tiden.


Jag blir tokig. Vanligtvis så håller hon sig lätt i 12 timmar men nu är det passerat. Hon hör också till de som inte säger till när hon behöver komma ut. I värsta fall ligger mina mattor illa till. Jag vet att hon kan bli så här när hon är på väg in i löp. Men det är inte löptid riktigt än på ett halvår. Under hela sitt liv har hon bara löpt en gång om året. Kanske håller det på att ändras. Vi får väl se. 


I går var jag på Saab Arena och fick min första dos vaccin. Lite halvt om halvt pinsamt men jag hade beklagat mig om att det är så svårt att ta sig dit med buss. Jag trodde jag skulle behöva gå runt en kilometer från bussen. Så fel jag hade. Saab Arena är inte samma sak som Cloetta Center. Nu vet jag det. Hållplatsen var 140 meter från själva arenan. Sån tur att jag tog sikte på en ung man som såg väldigt målinriktad och lite stressad ut. Jag tänkte att han hade nog samma ärende som jag. Det stämde fint. 


Jag är tidspessimist och som ny i stan vet jag inte hur lång tid saker och ting tar. Vaccinationstiden var 13:30 men jag var på plats redan 13 och klar 13:15. Ännu ett ärende som tog ca 40 minuter att göra, från dörr till dörr. 


 

Jag måste erkänna att jag bara satt ca 5 minuter efter sprutan. Bussen hem gick strax och den ville jag med. 


I dag blir det en lugn hemmadag. Armen gör ont och jag känner mig kanske lite tröttare än vanligt så det får bli en seriedag. Jag har börjat se den danska serien Mordkommissionen. Jag har sett den förr men det är 20 år sedan sist och jag har helt glömt vilka mördarna är. Serien bygger på verkliga fall även om inte alla är hämtade från dansk kriminalhistoria. 


Danskarna kan det här med att göra bra kriminalare. En annan favorit är Dicte som utspelar sig i Århus. Den serien är ca 10 år yngre än Mordkommissionen.  Precis som med de brittiska deckarna så älskar jag miljöerna. 


Även i dag ska det ätas massor av jordgubbar här hemma. Priset har sänkts ganska rejält. Till midsommar betalade jag 140 kr för tre kartonger. Nu kostar samma mängd 90 kr. Det är himmelskt gott att ha jordgubbar till vaniljyoghurten. De jordgubbar som vi kallar svenska kommer ursprungligen från en vild nordamerikansk jordgubbe. Jordgubbarna är otroligt rika på C-vitamin men också på K-vitamin och folat. Folat behövs för bildanddet av röda blodkroppar, kan ju vara bra för mig. Hoppas folatet även kan hålla ordning på de röda blodkropparnas storlek också. Som jag har berättat innan så har tydligen mina röda blodkroppar för stor diameter vilket inte är bra.  Kalium finns också i de röda gubbarna och det behöver vi för att hålla våra hjärtan starka. Att äta de somriga små godingarna kan liknas vid ett invärtes spa eller som ren och skär medicinering. 


 


Jag hoppas ni får en fin dag. Hos mig är det än så länge  uppehåll men det kommer nog regna frammåt dagen. Det ryktas om åska också. Ganska så mysigt med oväder när man får sitta inne och kolla på serier med en god kopp té. 

 

Ha det gött!




Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards