Alla inlägg den 30 juni 2019

Av Mia - 30 juni 2019 07:59

Vilken ljuvlig dag jag hade i går. På flera sätt. Som ni redan vet startade morgonen med egentid och hundpromenad. Det låg fortfarande ett molntäcke över oss på förmiddagen så totalt bråttomlösa drog jag till gymmet. Sambon tog sig an vår häck som till stor del bestod av 2 m långa lönnslynor. (heter det så eller är det slanor?)

 

Det grövre trädgårdsarbetet faller helt utanför mina ramar. Jag har hand om växtlighet inne, arrangemang och planteringar ute men inte gräsklipp, trädbeskärning eller häckar. Jag är med och planerar anläggning av nya saker, bär sten och liknande men rafsa och räfsa är lite som att dammsuga, det går mindre bra. Jättekonstigt men det är något med de rörelserna som så lätt blir lite okontrollerade och därför gör stor skada. 

 

Gymmet är lite som att jobba för mig. Ett måste. Det är det eller att gå till sjukgymnasten flera gånger i veckan. Jag har gjort mina turer till sjukgymnasten och känner mig färdig med det. Visst hjälper det men det är tom något med själva yrkesnamnet SJUKgymnast. Jag blir sjukare bara av att gå dit, fokus blir på det i mig som är sjukt och jag vill fokusera på det som är friskt. Det borde heta något annat, friskvårdare, hälsokonsult, ni förstår säkert min tanke. Dessutom känns alltid miljön mer sjukvård än friksvård. Det är jättebra för många men det fungerar inte på mig. 

 

På gymmet var jag ensam, inte många som tänker på styrketräning vid 9-tiden en lördagsmorgon. Det var dock några tappra själar som var på något pass i källaren. Jag gav mig själv en rejäl genomkörare av överkroppen. Provade många nya övningar och kan i dag knappt lyfta armarna över huvudet. Träningsvärken är brutal men ändå skön.

 

 

Under tiden jag var i väg hade Mats fixat i ordning båten. Allt klart och vi for i väg. Ja, inte direkt då för först vaar vi tvungna att leta efter mina små lurar som jag ständigt slarvar bort. Den här gången var det inte mitt fel då de lirkat in sig i mina gympaskor i sportväskan. 

 

 

Vid båtplatsen var det lite kö. Många fler än vi som ville ut på Glan. Jag såg flera som tog sina små båtar ut för att fiska. Så mysigt! Nu hade också molntäcket lättat och solen stekte över oss. 

 

 

Att lägga ner sig, låta solen bränna över kroppen som bir varm och mjuk var helt gudomligt. Det finns inget annat att göra än att bara vara. Jag lyssnade på poddar men också på min ljudbok. Just nu lyssnar jag på Gänget av Katarina Wennstam.  Det är en författare som jag kan rekommendera. Man ska börja med Smuts som ingår i en annan serie men aktörerna i böckerna vävs samman även om det är olika serier. 

 

 

Sjön suger som bekant. Jag är ju lite selektiv i min kost och fastnar gärna i olika saker att äta. Jag tycker något är gott och då äter jag det ofta och mycket, tills jag tröttnar. I går mer eller mindre hetsåt jag körsbär. Supergott men inte helt snällt mot magen. 

 

 

Den här lilla pajsaren börjar bli berest nu. Omberg, Göteborg, Öland, Danmark, Tyskland. Det gäller att ta hand om sin tomte även när vi inte är i juletider. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards