Alla inlägg den 29 juni 2019

Av Mia - 29 juni 2019 08:13

Hur underbart är det inte när man semesterlandar? Som att andas ut efter att ha tagit en djup inandning, hållit andan och sedan bara pysa ut luften. Glimrande. 

 

I tisdags var Elis och jag över till Linköping, levererade en dammsugare till Tyra och gjorde sedan IKEA. Tyvärr hittade vi inte allt som sonen skulle ha men destomer till mig. Jag håller på och försöker få till en mysig liten hörna åt mig själv i sovrummet. En plats där jag kan dra mig undan till, jobba med datorn i knäet, läsa en bok, lyssna på pod eller liknande. Jag har ju ett stort behov av egentid, tystnad och återhämtning och speciellt under terminerna. 

 

   

Min egen lilla hörna, givetvis med plats för hundarna. Mjukt, skönt och avslappnande. När jag sätter ner mig här tar dogsen plats i sängen. 

 

 

Bild direkt ur verkligheten. Det här påminner mig starkt om att jag måste köpa klädkrokar. Högarna på våra byråer växer sig enorma under en vecka. 

 

Under onsdagen hämtade jag upp Veronika för vår årliga tur till Lundby Handelsträdgård. Vi brukar åka när de har 50% men i år var vi lite tidiga så priset var ännu bara nere på 25% rabatt. Urvalet däremot var fantastiskt. Jag fick med mig massor hem. På onsdag förmiddag ägnade jag mig åt omplantering av mina lådor och krukor. 


Före - en låda med rötta penséer 

Efter - fina hängpelargoner, margueriter och lite grönt. Det kommer bli jättefint när de rotat sig och hittar växtkraft och bullar till sig. 

 

Vid poolen var det ganska glest, några små sticklingar med Flitiga Lisa stod på tillväxt. 

 

    

Mest nöjd är jag nog med det här arrangemanget. Jag köpte petunior, en blomma jag egentligen inte gillar för de är galet klibbiga när man ska knipsa bort de överblommade blommorna. Men måste säga att de redan nu är tacksamt frodiga. Runt poolen har jag valt rosa växter, i trädgården är det klassiskt klarröda pelargoner. Att jag valt rött i trädgården beror på att jag tycker rött ter sig så vackert mot husets fasad. 

 

 

Att vara ledig innebär också att jag tar mig tid att laga en bra frukost. Det blir ofta en äggröra med skinka och tomat. Givetvis med massor av Biggans Kebab och vitlökssås. 

 

 

När det är så varmt ute blir det extra viktigt att planera promenaderna med hundarna. Kimmo lider i värmen. Han behöver få röra på sig på sina egna vilkor, han är ju en ganska så gammal och trött farbror som lätt blir anfådd. Tjock har han blivit också för han lyckas sno kattens mat varenda natt. Han tar sig tom upp på köksbänken på något märkligt sätt. Man kan höra hur han smiter ner och sen ställer sig på bakbenen, fiskar efter skålen och sen smaskar i sig. I början var han inte lika proffsig utan kattskålen for i golvet. Numera kan man hitta skålen längst ut på köksbänkskanten, helt tom förstås. 

 

 

Alltså... kolla smilet på den här lilla tösen. Så här lycklig är hon på väg hem från skogen. Toktrött men så glad över att ha fått springa ur sig all överskottsenergi. När man kommer till skogen är hon som en leksak som man dragit upp så pass att fjädern hotar att gå av. Hon gläfser och nästan skriker, när jag sedan släpper på kopplet drar hon i väg i full fart. Som en hund på racingbanan. På våra 2 km så har hon nog gjort det tredubbla. När Freja är glad och lycklig svämmar mattehjärtat över. Kimmo däremot travar å sin höjd lite brevid oss, käkar massor av gräs och kanske, kanske bjuder upp Freja till lek när vi kommit in i den mossbeklädda skogen. 

 

Att vara ledig på riktigt är när jag får tid att läsa bok. Jag lyssnar oftast på böcker men det är för att jag gör en massa sysslor samtidigt. Vanligtvis finns inte den tiden att "bara läsa" men på semestern gör jag det. Nu ska jag läsa klart en bra bok jag lånat av en kollega. 

 

   

Att brevid mig ha en skål med bär att snaska på medan jag läser är ju bara lyx. Sommarlyx! 


Jag är en morgonpigg person och njuter av att gå upp lite före alla andra. Då dricker jag kaffe, kanske målar naglarna och ser något bra på tv. Det är en sådan skön start på dagen. Sambon har förstått det här nu och ligger kvar en extra stund i sängen bara för att jag ska få den här tiden för mig själv. 

 

 

 

Nu har dagen vaknat på riktigt. Jag ska strax ta hundarna på deras första promenad och sedan bege mig till gymmet. Under tiden klipper sambon häcken som vuxit sig "kämpanhög". Därefter blir det nog en tur ut på sjön för det ska bli riktigt varmt i dag. 

 

Dagen i dag har alla möjligheter att bli fantastisk. 


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards