Alla inlägg den 21 februari 2020

Av Mia - 21 februari 2020 19:43

 


Fredag. I dag har jag varit till apoteket, försökt skapa lite dammfri yta här hemma, umgåtts med min älskade bror och hans fästmö och givetvis Vickivovven, tränat en stund och nu landat i soffan i väntan på att få gå och sova. Sova är fasiken min bästa gren just nu. Jag lyckas dåligt men det får tiden att gå. Ljusa timmar är de bästa. När mörkret kommer så spelar det ingen roll vad klockan är, jag hoppar så gärna i säng och lyssnar på nån bok eller pod. Det är så mycket härligare att vakna tidigt och gå upp och se gryningen komma.Se hur solen färgar himlen röd. I dag köpte jag mig en naarcissist, stavas det så eller är det sjukdomen? Skit detsamma, jag hoppas att växten ovan ska slå ut med vackra vita blommor. 


 

Många äter taco med familjen i kväll. Jag hittade en gammal vän, feffisar. Det var länge sedan jag hetsåt dem så nu var det på tiden. Jag älskar allt med dem. Texturen, smaken, kryddigheten, vätskan... ja, allt. Jag, datorn, feffisar och ett par tända ljus leder in mig i helgen och fredagskänslan. 

 

 

 

I dag tog jag mig till apoteket. Det första hade inte det jag sökte och behövde men det andra kunde leverera. Jag fick bra hjälp och provade ut ett handledsstöd. Med hjälp av denna ska De Quervains skickas långt ifrån mig. Värmen och stödet är perfekt. Jag är positiv och det är ju halva grejen har jag förstått. O sen så måste jag bli bättre på att låta tummen vila från både mobil och dator, å allt annat man pillar med. 

 

 

 

 

När det är fredag är det inte bara matte som ska få smaskens utan mina älskade pälsklingar får sitt också. Lilltösen behöver lite hållhjälp och det bjuder jag så gärna på. Jag skämmer bort dem. Djuren alltså. De är till stor del det finaste jag har. Deras kärlek är liksom inte villkorard. De levererar alltid på topp. Hänger med mig, följer med, saknar mig, blir glada att se mig, de är helt enkelt så sjukt kärleksfulla att de nästan har förmågan att fylla hålet i mitt hjärta. 

 

Har vi inte alla ett sådant? Ett hål i hjärtat. Alla vi som mist, saknar och sörjer, vi som vågar vara ärliga, som vägrar bara vara. Vi som kan erkänna att något eller någon fattas oss och som lever med det, utan att använda det av oss som nåt förtäckt "tycksyndommighot". 

 

Ja, vi har alla sorger med oss i bagaget. Hur livet blir handlar om hur vi hanterar det vi serveras. Förlorade barn, saknade föräldrar, sjuka anhöriga, psykopatiska ex, kroppliga åkommor och liknande allt detta färgar oss. Och det är upp till var och en att hantera det hela. Att leva vidare med det vi fått i vårt knä. Men det är också viktigt att man anpassar sig själv till det pussel vars bild man vill ingå i. 

 

 

Av Mia - 21 februari 2020 08:14

 


God morgon! I dag vaknade jag redan 05:30. Det är tidigt för mig med tanke på att jag har lov. Jag vet att världen är full av människor som skulle tycka att den tiden är sovmorgon, tidingsbud och bagare till exempel. Å andra sidan gick jag till sängs strax innan 21 så jag var mer än färdigsoven. Att jag lägger mig så tidigt har väldigt lite att göra med att jag är trött så dags utan mera med att jag dör tråkdöden av att sitta och titta på meningslösa program på tv. Då går jag mycket hellre och lägger mig och lyssnar på en skön bok. Min hjärna mår bättre av det. 


 

 

I går var min älskade dotter här. Jag bjöd på lunch och hade fixat så min kollega som dessutom är frisör klippte oss båda. Därefter blekte jag slingor i Tyras hår. Jag är inte bra på det och inser så här i efterhand att jag inte skulle lagt i blekmedlet i utväxten först... Men det kommer lösa sig vid kommande behandlingar. Kul var det ändå att Tyra blev nöjd. Hon behövde en förändring och med 20 cm kortare hår och lite ljusare ton blev hela hon lättare till sinnet. Tänk så mycket utseendet kan göra för insidan. 

 

 

Våren är verkligen på väg utomhus och då behövs det piffas lite inne också. En vit krysantemum fick ersätta den halvdöda julstjärnan. 

 

   

Mina palettblad har farit så illa under vintermörkret men nu äntligen har ljuset återvänt och vi har faktiskt haft sol ett par gånger. Inte mycket sol men tillräckligt för att jag ska se att växterna tacksamt sträcker sig mot ljuset. Just palettbladen återgäldar genom att de nya bladen får allt starkare och intensivare färger. 

 

Jag upptäckte palettbladen förra våren och har gått med i en facebookgrupp om just den här typen av växter. Det finns hundratals sorter. I gruppen talar man om andra och tredje generations av olika sorter och de heter fantastiska saker som Lazy lady och Golden wife... Nja inte precis de namnen men ni hajjar grejen. Jag är inte så fanatisk och sår inte egna frön men jag gläds när jag både ser och känner deras växtkraft. 

 

Även i dag ska det bli en tur till gymmet. Man kan tro att jag är hur vältränad och musklad som helst med tanke på hur ofta jag tränar men så är det inte. Jag jobbar på att motverka förfallet och förebygga stela och värkande muskler. En liten, kort träning varje eller varannan dag hjälper mig att kunna fungera mer som "vanliga",  friska människor. 

 

Om vi tar oss en titt ut i världen så duschas vi med tragedier såsom Coronavirusets spridning och i går ännu ett terrordåd. Den här gången var det skjutningar i Tyskland som ledde till, i nuläget, nio människors död. Sveriges befolkning har ökat och i nuläget är vi ca 10 300 000 invånare. Vädret berättar om frisk till hård vind på gång, skapligt väder i dag men regn och rusk i morgon. Lite lurigt väder alltså, lite som om det vore april men i år kommer aprilvädret två månader tidigare. 

 

Önskar er nu en härlig fredag! 


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards