Alla inlägg den 4 mars 2016

Av Mia - 4 mars 2016 11:14

Fredag! En bra dag med tanke på att mina barn kommer för en mammavecka. Jag gillar att de kommer just på fredagen för då kan vi starta med mys, sovmorgon, tid att prata ifatt veckan som gått och förbereda oss för veckan som kommer. 

 

Jag har ju haft en period med bättre hälsa men så kommer svackan när ryggen protesterar. Det är då jag känner att jag måste ta tag i varför läkarna inte hör av sig. Jag var ju på vårdcentralen den 27:e januari. När jag gick därifrån var jag lovad återkoppling om två saker. 1) Ska jag byta medicin 2) ska jag få en remiss till EDS-experten i Västervik. Två veckor senare ringer jag upp vårdcentralen då jag inte hört något. Sköterskan meddelar att min läkare inte skrivit ner journalen, att han är på semester men att hon skulle prata med den kollega som min läkare skulle konsultera, å sen återkomma under dagen. Jösses vad lång hennes dag måste vara. I går (fem veckor efter mitt besök) dyker ett kvuvert upp i min brevlåda. En remiss, men inte till Västervik utan till Smärtkliniken i Linköping. Jag blir sååå matt. Lite extra eftersom om läkaren läst mina gamla journaler, eller lyssnat på mig så skulle han ha vetat att jag var där för två år sen... Lite konstigt att ändra planerna helt utan att ens meddela mig först. Ja, ja... det får jag ta på måndag. 

 

 

 

När jag blir lite nere pga av smärtan känns det så skönt när jag har fina vänner som hör av sig. Som i går då jag fick fikainbjudan av en gullig kollega. Mysigt att sitta och prata bort en stund, babbla om allt ifrån elever till hårfärgning. Det är också så härligt attha en god granne som gärna tar ett par hundpromenader då och då. Skönt för mig och kul för Kimmo som gärna går lite längre sträckor. Jag borde verkligen ta mig ut i skogen i helgen. Inte så att jag kanske traskar runt i kuperad terräng men vovven kan få vara lös och göra små avstickare från grusvägen då och då. Å andra sidan är vi inne i mars och nu är det visst koppeltvång. 

 

Det känns skönt att vi sakta men säkert återfår ljuset. Varje dag känns det som om vi är ett litet steg närmare den åtråvärda våren. Fåglarna talar med all tydlighet om att det snart är dags. Så gör även snödroppar och krokusar som trotsar kylan och börjar sticka upp sina små gröna blad i skydd av buskar och vid söderlägen. Jag har skrivit det förr... Jag bara älskar den här förändringen som naturen bjuder på varje vår. Jag tror våren slår sommaren, big time. 

 

En skön känsla är också när livet på det stora hela är lugnt och bra. När vardagen rullar på, när konflikterna uteblir och man kan fokusera på det som är viktigt. Det viktiga just nu är att barnen mår bra, att jobbet fungerar och att hälsan är så god som den bara kan vara. 

 

När vardagen fungerar smidigt är också tiden för den berömda guldkanten. Att kunna gå på bio, äta ute, bjuda hem vänner på middag och liknande. Jag gillar sådana småsaker. Eller som i går, efter kompisfikat åka ut till mitt   och bara sätta mig till bords och äta en supergod middag. När han sedan försvinner ut till min bil en stund för att montera in en ny stereo... Ja, ni hajjar. Sånt är ganska stora kärleksförklaringar. Iallafall för mig. 

 

Att slippa konflikter, att bara kunna vara, att ta det lugnt och vara nära de jag älskar. Det är återhämtning för mig. 

 

Nu så önskar jag er alla en riktigt skön fredag. 

 

 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards