Alla inlägg den 21 mars 2023

Av Mia - 21 mars 2023 18:45

Vädret svänger relativt friskt här. I går stod jag ute som rastvärd i regnet och var rejält blöt när det var dags att gå in. När det var tid för hemgång så hade det klarnat upp och Freja och jag fick en sådan skön eftermiddagspromenad. I dag på morgonen var det väldigt skönt ute, kanske lite kallare än i går men vindstilla. Freja visade sig från sin piggaste sida sedan Kimmo gick bort. Hon fick glädjefnatt i trädgårdsföreningen och lyxade till det med några rejäla zoomisar. Hon har ju alltid koppel men när vi har flexikopplet finns det utrymme för glädjesprång. 


 


Våren har ännu inte visat sig så mycket mer på växtligheten än att vi ser krokus- och påskliljeblad sticka upp i rabatter och gräsmattor. Men det räcker nog med bara ett par dagars sol och några grader varmare för att det ska explodera ute. 


Inomhus gör jag mitt bästa för att hålla liv i mina nyinköpta växter. Luftfuktarna står på och jag har tryckt ner sådana där små näringspinnar för att ge dem bästa möjliga grund att frodas i. 


 


Den här lilla rackaren är mest dekorativ, den släpper bara ifrån sig tre dl om den får stå på oavbrutet. Den har en inbyggd timer så den stänger av sig själv efter ett par timmar och då har bara nån dl försvunnit. 


 


Den här grymmingen rymmer en liter och den stänger inte av sig själv förrän den är tom. Har jag på minsta effekt räcker den över natten, drar jag på full effekt så går det givetvis snabbare. Jag är så galet nöjd över inköpet, ett av mina bättre. 


 



Förra veckan minskade jag mitt mobilanvändande med 70%. Det måste bero på att jag istället har ägnat både bussresorna och en hel del tid hemma till att läsa. Nu har jag verkligen kommit in i den här boken och glädjande nog så finns det 7 till i serien om dessa systrar. 


Under en paus i dag på jobbet tog jag svängen upp till Willys, jag var lite sugen på något gott. Det var bra för jag hade turen att hitta svensk fläskytterfilé för bara 49 kr/kg. Perfekt för ett storkok. Jag köpte tre stycken så det ska bli både gryta och helstek. Det gäller att passa på nu när matpriserna blivit så höga. 


Freja och jag har tagit ännu en skön promenad om än i lugnt tempo då jag känner av inflammationen i höften ganska så rejält. Nu är det snart tre veckor sedan kortisonsprutan,  kanske effekten börjar avta. Jag har iallafall börjat knapra naproxen igen och med det följer rejäla doser av omeprazol. Nu håller jag tummarna för att det ska hjälpa. 


I morgon är "mitt i veckan" och även den dagen, precis som mina tisdagar, är en lång arbetsdag. När den är gjord känns det nästan som helg då mina torsdagar och fredagar i gengäld är ganska korta. Det är dagar då jag verkligen hinner komma i fatt med saker hemmavid. 


Jag hoppas ni alla har en fin vecka, att ni liksom jag har kunnat njuta lite av ljuset och solen. 

      






Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards