Alla inlägg den 16 augusti 2021

Av Mia - 16 augusti 2021 12:45

Min första arbetsvecka på nya läsåret är gjord och i dag brakar verkligheten igång på allvar. Det är i dag som våra nya elever dyker upp. Märklig omställning från att ha varit en 4-9 skola som nu är en F-1 och 4-6 enhet. I vårat "hus" finns också särskolan med massor av barn och ännu flera personal.


Jag tror att det kommer bli superbra, bara allt faller på plats och blir klart. Jag är ju ständigt drabbad av diverse renoveringar och ombyggnationer både på hemmaplan och på mina olika jobb. Tröttsamt! Just nu så bygger man om skolgården utanför mitt fönster och förra veckan grävde man upp och nu så ska plattor läggas. Det innebär att man kör med alltifrån grävmaskiner och paddor till den hemska sågen som kapar betongplattorna. Ljudnivån är hemsk!


Vad har då hänt sedan sist, när jag hade min sista semestermorgon? 


 

Morgonpromenader i Trädgårdsföreningen är fortfarande lika vackra. Alltid är det någon ny växt eller blomma som fångar mitt intresse. 


 

Det är en lyx att ha denna park bara två minuter ifrån mig. 


 

Jag är inte superbra på växtnamn men kanske kallas den här för Dhalia? Hur som helst så är den glimrande vacker. 


 

På jobbet fick vi fin välkomstpresent i form av en egen mugg med namn och ett litet "citat" på. Väldigt uppskattat. 


 

Den interna fortbildningen fortsätter på temat Ledarskap. I år ska vi läsa, analysera, reflektera, pröva och givetvis konferensa kring den här boken. 


Än så länge är det ljust på våra morgonpromenader. Det dröjer dock inte länge till innan mörkret bäddar in oss. 


   

På temat renovering. Jag hade tänkt sitta ute på balkongen i fredagskväll. Jag gjorde ett omtänk. Det var trångt på gården och bilen närmast min balkong var ca 3 cm från att kroka i sin sidospegel i min balkonglåda. 


 

Lördagen startade jag med att ta ett välbehövligt träningspass. Jag hoppas på att komma igång och in i rutinerna snarast. 


 

I går, söndag, var Tyra hemma hos mig. Vi åt lunch och så färgade hon mitt hår. Jag är nu inte längre en blekt blondin utan en mörkt grå/blå-hårig person. Jag gillar mitt kök. Det är inte ett kök som passar en familj utan mer ett singel-kök vilket är väldigt passande i mitt fall. 


 

Jag har snöat in på stuvade saker. Här är en form med stuvad blomkål med kassler. I går blev det stuvade grönsaker till kycklingfilé och stekt vitkål. Gott och bra då det blev flera matlådor till mig. 


 

Rosor! Länge sedan sist men desto mer uppskattat nu. Jag blir glad varje gång jag går in i mitt vardagsrum. Jag älskar färgen. Hur skulle ni bedömma den? Är de orangea eller laxfärgade? Strunt samma vad det heter, jag tycker de är superfina. Jag har haft en period under några år då jag mest köpt vita och blekt ljusgröna blommor. Doftliljor är en annan favorit. "Färska", snittblommor är en lyx. En lyx som man faktiskt borde unna sig själv lite oftare. Eller som Martin Ljung sa "Fådda blommor" är de bästa. 


Nu önskar jag er en finfin vecka. Ha det bäst. 



Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards