Alla inlägg den 10 juli 2020

Av Mia - 10 juli 2020 08:48

Så är vi nu framme vid veckans femte dag och det känns väl helt ok. I ledighetsflowet försvinner fredagskänslan lite. Jag har dock längtat till just den här dagen för jag ska träffa Tyra. Hon är mitt uppe i flytt så jag ska åka över till Linköping och hjälpa till på de sätt jag kan. Jag är inne i en lite sämre period när det gäller kroppen, den gillar inte att rutinerna från arbetsåret bryts. Det gör att jag nog mest kommer agera skjuts. Hur som helst ska det bli underbart att träffa mina älskade ungdomar. 


 

Känner man sig det minsta hängig fungerar den här boosten väldigt bra. Som vanligt handlar det till stor del om att tron försätter berg men det känns uppiggande att ta en supersur slurk som är fylld av koffein och andra energigivande grejor. 


 

I går eftermiddag hade jag lite frossa. Väldigt oväntat och vad gör man då? Jo, en rejäl kopp med té. Länge sedan jag drack det nu. Hur kommer det sig att det fungerar bra att dricka varmt kaffe på sommaren men té känns svårare?


 

I går kväll vid 22. Jag agerade taxi och passade på att njuta av det vackra som finns kring rådhustorget. 


 

Löpfreja är bra ynklig nu. Hon är i höglöp och blir ganska så klängig. Inte mig emot då hon haft en period då hon valt bort mig vilket på riktigt gjort att jag känt mig ratad och kränkt. Men nu så, nu duger mammi igen. Hon kommer nära och tränger sig in både bakom, brevid eller under. 


 


Jag fick ju en fin monstrea av mina underbara arbetskamrater när jag slutade. Den stod i en superfin kruka men den var såååå liten. Eller snarare blev det för liten när nya blad kom. Jag blev rädd att den plötsligt skulle välta omkull pga bladtyngden så jag åkte och köpte en rejäl innerkruka med passande ytterkruka till. Det känns jättebra att få pyssla till det lite och ha vetskap om att jag ger den de bästa förutsättningarna för att överleva och till och med utvecklas.

 

Den här växten är väldigt populär och ganska dyr, just därför har jag inte köpt någon själv tidigare. Jag ser det nu som mitt mission att se till att den blir långlivad. Jag lärde mig tyvärr den hårda vägen att den inte vill stå i direkt solljus för då får bladen brännmärken. Nya platsen blev på ett avlastningsbord framför sovrumsfönstret. Går allt väl kommer jag snart få leta en ny plats längre in i rummet då den kommer bli ännu större. 


 

Jag har verkligen flow med mina växter just nu. De frodas och blir fantastiska. Ampelliljorna är magiska just nu, men det har jag ju berättat om tidigare. 


 

Känner ni igen den här? Då är ni säkert i min ålder och har gått i svensk skola. Nästintill alla klassrum hade sådana här månadstavlor. Man byter blad vid varje månadsskifte. Den här hängde i ett klassrum på Ektorpsringen. På baksidan står det på ett handskrivet kartongblad att tavlan hör till just en speciell sal. Jag räddade den från soporna när hela byggnaden skulle rivas för ett par år sedan. På senare tid kom nya varianter som tex Majas alfabetstavlor, Pettson och Findus och även Linneas tavlor. Alla hämtade från populära barnböcker. Men under många år var det bara den här varianten som fanns tillgänglig, som om någon tagit patent på idén. På den här tiden hade man också kalendrar med ett block för dagarna som man drog bort en lapp från varje dag och när det blev månadsskifte så satte man upp en färgglad bild med månadstema tunt om. Jag tror vi köpte våra almanackor från IOGT-NTO. 



 

I dag blir det soppa till frukost. Inte min egen utan en snabbmatsvariant som jag tycker är helt ok om man saltar lite med en nypa flingsalt. Allt för att få lite extra energi inför flytthjälpen. 

 

Nu önskar jag er en fin fredag. 

Kramiz

  


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards