Direktlänk till inlägg 26 februari 2022

LÖRDAGSMORRON

Av Mia - 26 februari 2022 07:05

God morgon på er!


Jag tog en liten sovmorgon till halvsextiden. Efter en god kopp kaffe i sängen har jag nu varit ute med hundarna på den första, lite kortare, rundan. Väl inne igen har jag passat på att röra ihop två proteinbröd som nu står och gottar till sig i ugnen. 


 

Det är inte bara jag som sov lite längre. "Dunderklumpen" ovanför sov också en timma längre och klev upp vid halv sju. Nu storstegar han runt, förmodligen med höga knän och hårda hälnedslag för varje steg. Baksidan av att bo i lägenhet. Annars är det väldigt tyst här. Jag hör endast grannarna när de går i trapphuset. Trafiken hörs inte nämnvärt heller trots att det går förbi ca 8 bussar var sjätte minut under vardagarna. 


 

I går var jag på en shoppingtur med barnen. De är inte lika välplanerade som jag. Jag hade ätit lunch innan och kunde nöja mig med en kopp kaffe på Max men de behövde lite mera påfyllning. Elis mådde inget vidare då han reagerat på sin tredje vaccinspruta. Han hade förutom feber en rejäl knöl i ena armhålan. Efter lite mat och en alvedon repade han sig dock lite grann men han valde att vänta på oss i bilen medan Tyra och jag var inne på både Jysk och Rusta. 


 

Jag fick med mig en hel del hem. Så skönt att kunna lägga på de nya mattorna. Bra för Kimmo att ligga lite mjukare och att han har många platser att välja på. Två rumsmattor, tre gångmattor, en trasmatta, två gardiner, ett nytt täcke och en hel del annat smått och gott kom med hem. Jag köpte även en spegel men den glömdes kvar i Elis bil. Jag tror han kommer förbi med den i helgen. Textiler gör så mycket för ljudet i ett rum. Det blir väldigt mycket mer ombonat och mysigt. Det jag kan ångra är att jag hoppade över att köpa två tavlor som jag såg. Hoppas de finns kvar så att jag kan köpa dem senare. Jag vill ha dem över soffan i vardagsrummet. 


 

För en vecka sedan gjorde jag en "fotkur" med sådana där påsar man sätter på fötterna. Nu, en vecka senare, så faller skinnet av i stora sjok. Jag upptäckte då att jag inte hade någon riktig fotkräm. Det är viktigt att återfukta om det ska hålla sig fint och det vill jag ju att det ska göra. Det är snart dags för sandaletter och skor med öppen tå. Jag hastade ner till apoteket och blev rekommenderad Apolivas fotvårdssalva. Jag är så nöjd. Kan vara en av de bästa krämerna för fötter jag haft. Den doftar gott, går lätt in i huden och den liksom svalkar. Helt perfekt för mig. Så ska du köpa fotkräm rekommenderar jag denna. Tidigare har jag använt Locobase och Calmuril vilket är två andra bra alternativ. 


 

Bilden är tagen i dag strax efter sex på morgonen. Det är inte beckmörkt ute vilket är trevligt. Å andra sidan älskar jag att gå upp tidigt och omslutas av mörkret. Jag är en tvärtommänniska. Många blir nedstämda när mörkret kommer på hösten själv tycker jag det är lite jobbigt när ljuset återvänder. Snart så kommer det inte hjälpa ens att gå upp vid halv fem för det kommer var ljust då också. Å andra sidan så är det bara fyra månader kvar tills det vänder (en kommentar som är otroligt provocerande för många). 


 

Efter hundarnas första runda så tar de en rejäl vila på en timma eller två. Freja brukar gosa ner sig i sin "puff" som ligger på en pall vid elementet. Att köpa sådana här donuts till henne var en av de bästa sakerna jag gjort. Hon älskar dem och de gör henne så lugn. Jag kan förstå känslan, att omslutas och mjuk och varm fluffighet.  På kvällarna tar jag med en puff in till sängen. Då att hon kan ligga i den brevid mig när det blir för varmt under täcket eller när jag stökar runt för mycket och sparkar och stör. 


 

Nu så är bröden klara. De ser perfekta ut och jag vet att de är goda. Jag tycker att de är bäst när de är kalla, till skillnad från om man bakar frukostfrallor eller vanliga råglimpor. De här ska få svalna, den ena ska jag skära upp i skivor och frysa in två och två. Den andra limpan kommer bli en gåbortpresent. Kul att ta med sig något annat än blommor, vin eller choklad som nog är det vanligaste att ha med sig. 


 


Nu är det dags för min andra kopp kaffe,  Nyhetsmorgon och därefter ska jag ta tag i i denna vackra lördag. Det ser i nuläget ut att bli en klar, solig och lite kall dag. I päronträdet utanför fönstret finns ett skatbo som är över metern högt. Kanske en pensionärsvarning men jag tycker det är ganska kul att titta på hur skatparet bygger nytt och vidare ovanpå de tidigare årens bo. De gör ju så, bara bygger ny våning när det är dags att lägga ägg. Tidigare års bo blir golv i det nya. Det är inte ovanligt att skatornas bon kan vara 3-4 meter höga. Pica pica, som skatan heter på latin, håller ihop parvis under hela sin levnad. Total trohet, så fint. 


Perfekt väder i dag då jag slipper slaskiga hundar som vill ligga och torka upp på mina nya, ljusa fina mattor. Å andra sidan är jag beredd på att få köpa nya mattor varje år och just därför inte köper några dyra. De gamla mattorna har fått mellanlanda på balkongen. 


 

Notera den solkiga metern av matta strax innan skarven. Det är den del som Kimmo har haft som favoritplats. Vidrigt är bara förnamnet. 

 

Nu önskar jag er, mina vänner och de som jag inte känner, en glimrande lördag. 

      

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards