Direktlänk till inlägg 19 februari 2022

FINT AVSLUT PÅ VECKAN

Av Mia - 19 februari 2022 05:26

 

Gårdagen blev en bra avslutning på veckan och fin start på lovet. Det var klart och ljust ute, småfåglarna kvittrade och givetvis kom vårkänslorna över mig redan på morgonen. Fredagarna är som alltid fyllda av möten, jag hade både utvecklingsgruppsmöte och EHT. Sammanlagt har jag tre timmars möte och träffar bara två elever för undervisning individuellt. Låter kanske chill men de här mötena ställer stora krav och man ska hitta lösningar ganska så fort och framförallt får vi som sitter i grupperna "uppdrag" att utföra under kommande veckor. Vad vi ska göra är lite beroende på vilken yrkeskategori vi har. Jag gör ju så klart andra saker än vad kuratorn, skolsköterskan eller rektorn. Tanken är att vi kompletterar varandra så att vi kan stötta elever och pedagoger på alla möjliga sätt oavsett om det är fysiska-, psykiska-, inlärnings- eller andra svårigheter en elev har. Ofta handlar det också om dookumentationen, den kan vara snårig och svår och jag får många frågor och funderingar kring hur man ska uttrycka sig och hur detaljerad man ska vara. 


Jag kom hem tidigt i går trots att jag passade på att handla på vägen hem. Det är inte mycket som slår att komma hem medan det är ljust ute, solen skiner. Jag och hundarna tog en riktigt skön långpromenad genom trädgårdsföreningen och upp genom skogen mot vattentornet. På tillbakavägen gick vi genom Hejdegården, ner mot ån och sedan hemåt. Så mysigt och härligt att njuta långsamhetens lov och låta hundarna sniffa på pee-mail så länge de bara kunde. Det är inte bara andra hundarns dofter och spillningar hundarna upptäcker. I går såg vi lämningar efter både rådjur och det jag förmodar var räv. Djurliv in på knuten helt enkelt. 


 

Att ströva långsamt och ge mig tid att se mig omkring på riktigt är vilsamt för själen. Ofta tittar jag men ser inte riktigt, speciellt om det berömda ekorrehjulet snurrar på för fort. I går kunde jag upptäcka många olika vårtecken. 


 

Snödroppar eller vintergäck (som de ibland kallas på danska) är ena riktiga luringar. De ploppar upp efter en natt känns det som. Turligt nog är de ganska så tåliga vilket krävs då vädret är bra lurigt så här års och i vår del av landet. 


 

Det händer en del i Trädgårdsföreningen. Förra året rev man tex upp asfalten och ändrade promenadvägarna till stråk av grus och sand. Absolut mysigt för mig som tar mig fram med lätthet och njuter av ännu lite mer naturkänsla. Jag kan dock inte sluta fundera på om de som går med rullator eller rullstol tar sig fram lika lätt. Hur blir det när det blir skyfall igen? I höstas blev det som floder i nerförsbackarna och gångarna mer eller mindre spolades bort. Precis  bakom byggstängslet har det grävts en relativt stor grop. Jag kunde inte se någon skylt någonstans om vad det ska bli men jag gissar på en damm. Spännande!


 

Vår i går, vinter i dag. Bilden är tagen nu vid femsnåret på morgonen och snön vräker fortfarande ner. Jag bara gillar läget. Hade gillat det på riktigt om det bara var några minusgrader. Det här blir bara slask och smutsiga hundar när vi går ut. Känns skönt att vi gick så långt i går för då kan jag utan dåligt samvete ta de lite kortare turerna i dag men i gengäld gå lite oftare. 


Jag ska bland annat använda dagen i dag till att gå en sväng på stan, jag har lite ärenden jag behöver göra, saker som ska handlas och så kommer det bli en fika också. Får se om det blir något av de gamla vanliga ställena eller om vi provar på något nytt. Jag gillar inte Espresso House även om deras kaffe och urval av fikabröd och smörgåsar är fantastiskt. Miljön är inget för mig. Jag vill ha en lugnare tillvaro med högre mysighetsfaktor. Turligt nog finns det flera ställen att välja på. 


Jag hoppas att ni liksom jag vaknar utvilade i dag och får en bra start på helgen. Har du precis som jag en veckas ledighet så önskar jag att du får vara frisk, får tid för både roligheter och återhämtning och att du laddar batterierna för att orka köra hårt fram till påsk sen. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards