Direktlänk till inlägg 30 oktober 2021

LÖRDAGSMORGON OCH LÄSLOV

Av Mia - 30 oktober 2021 07:24

God morgon!

 

Tidig lördagsmorgon och jag har redan varit ute första svängen med hundarna. Just i dag njuter jag lite extra av mörkret på morgonen. Det känns skönt att man liksom kan gömma sig i det utomhus. Hela staden var fortfarande sovandes och jag mötte inte en människa. 


Nu har jag som vanligt tänt upp mina favoritlyktor och det är supermysigt med de varma ljuspunkterna i lägenheten. Kimmo vill så klart ligga på balkongen vilket gör att det blir mer än svalt inomhus, en mysig pläd blir räddningen då. Här kan man verkligen inte klaga på instängd luft eller att det är för varmt. Freja gör mig sällskap under filten och blir som ett mjukt litet värmeelement. 


   

Under veckan som gått var jag och hela EHT-teamet på fortbildning. Vår grupp höll till i en av logerna på Saab Arena. Jag har bara varit där när jag vaccinerat mig så det var en trevligare upplevelse nu. Vi passade även på att äta lunch på restaurangen där. Maten var bra men salladsbuffén var ännu bättre. Kul att se att även östgötaflaggan fanns hissad. Den som är en omvänd sverigeflagga och som symboliserar de gula sädesfälten och det blåa vattnet som går genom landskapet. Vanligtvis brukar man mest se östergötlands flagga med gripen på, den tycker jag mindre bra om. Jag tror det beror på att den är ganska så rörig i designen. 


 

Onsdagen var en regnig, blöt och mörk historia trots det kan man inte undgå att se hur vacker staden är i sin höstskrud. Jag kan numera, ganska väl, orientera mig utifrån Linköpings olika landmärken såsom Sankt Lars kyrkan, gamla vattentornet, domkyrkan, nya vattentornet och andra höga byggnader. De olika områdena har rent mentalt varit som flytande öar för mig men nu börjar jag kunna binda samman dem, veta hur jag lättast tar mig mellan dem. Det är nog det som kallas att göra staden till sin egen. Jag har nu bott här i lite drygt 10 månader. 


 

Linköping satsar i år hårt på att bli årets stad vad det gäller julbelysning. Fyra man jobbar heltid under sex veckor med att färdigställa allt. För varje dag kan jag upptäcka nya dekorationer. Det är alltifrån dekorationer på lyktstolparna längs Klostergatan, stora svanar i ån, renar vid resecentrum och stora dekorationer i Trädgårdsföreningen. Jag ser verkligen fram emot dagen då alla tänds upp. Många har hört av sig och vill ha en rundtur med mig när adventstiderna närmar sig. I slutet av november är det även julmarknad i Gamla Linköping som jag ska gå på. Det ska bli så härligt. 


 

Den här veckan har även bjudit på glimrande höstväder. Dessa promenader med hundarna gör mig lycklig. På riktigt. Vi går långsamt och tar vår tid för att verkligen njuta av allt vi ser och alla dofter vi möter. Hösten har sin egen doft, precis som alla årstider har. 


 

Hur underbart det än är så får man ta det varligt. Våt mossa och gamla löv kan vara ganska så halkiga.


 

I förrgår köpte jag mig en novemberkaktus. Jag hoppas kunna hålla liv i den. Förmodligen kommer den här, liksom doftrankan att tappa sina blommor. De är så fina i affären men när växten blommar är den extremt känslig för förlyttning och ändring av ljus. Så pass att man rekommenderas att markera på krukan hur den står när den blommar så man inte råkar vrida på den. Skulle den tappa alla blommor är det ingen fara alls, det kommer ju en ny november nästa år. På det stora hela räknas denna växt som "lättskött" och det vet jag att den är, det svåra med den är väl att få den att sätta knoppar som sedan slår ut och inte ramlar av. Den senaste novemberkaktusen jag hade fick jag att knoppa om efter ett år men av 30-talet knoppar slog bara 3-4 blommor ut. Resten av knopparna ramlade av. 


I dag blir det familjemiddag så jag ska snart ta tag i det. Fixa i ordning, dammsuga av, handla det sista och sedan börja förbereda maten. Jag tror det kommer bli en bra helg speciellt med tanke på att min julklapp till Tyra och Peter levereras i morgon. Det ska bli så spännande att lära känns lilla Odin. 


Nu önskar jag er en fin lördag!





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards