Alla inlägg under september 2016

Av Mia - 17 september 2016 11:51

Freja är mer än sugen på en båttur. Bara propellerbyte först.

Av Mia - 16 september 2016 11:45

Nu är den här igen. Underbara, efterlängtade fredag. Solen skiner även denna dag och det är en härlig känsla i hela mig. Veckan har varit galet intensiv och med en massa "schemabrytande" aktiviteter.  Ser fram emot två lediga dagar men också på nästkommande vecka, som jag hoppas blir aningens lugnare. 

 

I dag slutar jag 14:30 och ska då åka och handla lite. Inte ofta jag kan göra det direkt efter jobbet men i dag slutar Tyra tidigt och hon går hem och rastar Freja Bus. Därefter ska sonen hämtas och sen ska jag nog försöka få till en längre tur med båda pälsklingarna. 

 

Och sen... sen vet jag inte riktigt men jag ska ialla fall pusta ut. Sänka andningen ner i magen igen och bara känna hur tempot går ner i narmalläge igen. 

 

 

Av Mia - 14 september 2016 12:39

... och det är sällan som jag ser något negativt med det. Många saker har livit lättare ju äldre jag blir. Men tiden sätter ju också sina spår och man förändras i utseendet. DÅ bloggen fick en violett ton i går kände jag också att det nu var dags att ta fram en ny profilild. Så håll till godo. 


Jag är lätt mör i ben, axlar, armar, rygg och mage i dag. Det lev ett sent men hårt pass för Tyra och mig på gymmet i går. Jag lägger mer tid bland maskinerna och hon väljer att avsluta på löpbandet. Mycket kan jag i dag göra som tidigare inte fungerat men löpning är inte en av de sakerna. Jag får hålla mig till att cykla och det gör jag helst utomhus. 


Gårdagen var hektisk, en massa saker hanns med. Det lir lika även i dag och i morgon. I kväll är det föräldramöte på sonens skola och i morgon är det personalkonferens och träning. Det känns ändå bra att halva arbetsveckan är gjord. Fredagen kommer farande utan att man vet ordet av, måndagen också - tyvärr. Fast jag gillar att arbeta. Jag tycker om rutiner och strukturer. Kanske därför som läraryrket passar mig så bra. 


Nehej, nu är lunchrasten klar för i dag. Dags att ta tag i lite jobb. 

Av Mia - 13 september 2016 15:15

Tisdag i dag. Jag vaknade 03:34!!! Låg sen vaken ett par timmar innan jag slutligen somnade om, på magen. Det resulterade i rejält svullna ögonlock och mönstret av en kudde i ansiktet. Sovmärken har knappt gett med sig nu och då har vi ändå hunnit fram till lunchen. 


I går kom mina bästa hem igen. Vi har ju kört varannan vecka under de sista sex åren, faktiskt hela tiden vi varit skilda. Ja, förutom två somrar då vi körde två veckors intervaller. Nu har stortösen uttryckt att hon vill ha mer stailitet i sitt liv och behöver då få bo på heltid hos en av oss. Till en början ska det vara hos mig. Jag tror det kan bli bra. Det bli lättare att få in henne i rutiner och att hon verkligen tar sitt ansvar över hem och miljö. Hon kommer att se konsekvenser av sitt eget handlande eller ickehandlande. Inget är konstant, vi testar fram till jul. 

 

I eftermiddag ska jag åka och handla. Inget märkvärdigt alls faktiskt. Men kyl och frys ropar på påfyllnad och även en del badrums- och städgrejor behöver uppdateras. Jag älskar att botanisera på städavdelningen. Tror jag får med mig båda barnen på den turen. 

 

Gymkort ska också inhandlas åt Tyra. Hon vill gärna hänga med mig när jag tränar och om hon är hos mig på heltid så blir det plötsligt värt att ha månadskort. Kul om vi har något vi kan göra gemensamt också. 

 

Nehej, nu är min paus strax slut. I dag är det en bra dag trots att jag sovit dåligt och vaknade med brutal smärta i hela bäckenpartiet. Vädret är strålande och själen mår fint. Ännu en tacksamhetens dag!

Av Mia - 11 september 2016 22:09

Helgen summeras som underbar. Mycket Varierande och med god mat och dryck som genomgående tema.

Av Mia - 9 september 2016 10:53

En av de bästa sakerna med att jobba måste väl vara den där känslan som kommer över en på fredagarna vid lunchtid. Fredagfeeling! Ett lätt pirr i magen av förväntan inför helgen blandad med hemlängtan, längtan och lycka över livet.

 

I dag är det en bra dag. Jag mår bra, vädret är strålande och mina helgplaner känns mer än ok.  Storhunden ska få åka till Värmland och hänga med finaste Vicki. Jag och litenfisen ska få rå om varandra och njuta av sol, himmel och hav i det bästa av sällskap. 

 

Innan dess ska det dock tränas på gym och milen ska avverkas på cykel. Tror jag måste hitta en ny runda nu. Det gäller att variera sig så jag inte tröttnar. 

 

Jag hoppas ni alla snart kommer in i samma sköna stämning som jag och att ni får en toppenhelg. 

 

Kram

Av Mia - 6 september 2016 18:30

Så här sex dagar in i september kan man knappast klaga. Vilket ljuvligt väder vi har! Den här sommaren och början av hösten är verkligen underbar, iallafall vädermässigt. Inte bara det. Hälsomässigt är det mer än okej och arbetsmässigt så gillar jag min situation mer än någonsin. Hoppas det får hålla i sig. Jag tänker mest på att min kropp verkar fixa heltid än så länge. Det gäller att hänga i med träningen så ska det nog gå bra. 


Många känner våren i sig med pirr i magen, ökad ork och mer lust. Just i år verkar det bli så för mig under sensommaren och hösten. Det är så viktigt att man får perioder när allt ara flyter på, känns bra och att man mår bra, extra viktigt då man har en kronisk smärtproblematik. För att orka helvetesdagarna så måste de underara dagarna komma lite då och då. Och jag har lyckosamt nog haft det riktigt bra en tid. 


I dag har det varit en hektisk dag på jobbet, jag stressade hem på lunchen för att rasta hundar. Direkt efter avslutad arbetsdag var det dags för utvecklingssamtal med sonen och hans mentor. Alltid lika stolt när jag varit på dessa möten. Väl hemma igen så blev det ännu en hundpromenad, sedan gymmet och på det en cykeltur. Nu är jag nyduschad och ska ta med mig vovvarna för en tur till skogen. Som vi längtat. 


Och i morgon är det en ny dag med nya möten, elever som ska hjälpas, hundar som ska rastas och en hel del hemmafix. Men det känns okej, mer än ockej faktiskt. Det rullar på nu, fort men inte för fort. Jag håller tummarna för att det får fortsätta så. 


Önskar dig detsamma, ett skönt flow där du känner dig älskad, lycklig och behövd. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards