Alla inlägg den 7 februari 2024

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30

 

 

Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på långa vägar än. Vi kommer förmodligen att drabbas av både snösmältning och nya snöfall flera gånger om innan våren verkligen är här på riktigt. 


I går kväll började det snöa ymnigt. Jag tror att vi fått 10-20 cm under kvällen och natten. Lätt, kritvit snö som blåser upp i halvetershöga drivor. Lätt förvirrande för en grekisk stövare att ta sig fram och uträtta sina behov. Jag förstår Tjejen. Att plumsa ner rumpan i snön måste ju vara allt annat än skönt. 


Oskön började min mage kännas i går. Tankarna började dra åt magsjukehållet. Vi har flera elever men också personal som varit drabbade av denna hemska plåga. Men det blev inte så mycket mer än ett jobbigt molvärkande. I morse vaknade jag vid fem, jätteont i magen. Då fattar jag vad det är, magkatarr. Jag får ändå vara nöjd, jag har klarat sju veckor med naproxen innan katarren gjorde sitt intåg. En extra omeprazol gjorde susen och lagom till halv sju började eländet lugna ner sig. Jag fick hoppa över "höftmedicinen" i dag. Det blir tyvärr som en ond cirkel. Ska höften må bra måste jag ta antiinflammatorisk medicin men då får jag också magkattar. I nuläget så räcker det att jag missar en dos så blir jag handikappad av smärta. Ja, ja. I dag fick det bli som det blev. 


jobbet är vi inne i Utvecklingssamtalsveckor. Jag måste säga att jag är väldigt förvånad över hur liten betydelsen har för flera av våra vårdnadshavare. Man dyker inte upp, ringer inte innan eller kommer 10-15 minuter försent. Värst var nog den vårdnadshavare som satt och kollade på sin mobil under bordet, det hela pågick under 5-7 minuter. Vilka signaler ger det till barnen? Skolan är inte viktig. Som tur är finns det även samtal som blir så givande, man möts i förståelse och alla inblandade känner sig nöjda och glada efter samtalet. 


Veckorna går så fort och snart har vi helg igen. Därefter är det bara en arbetsvecka kvar innan vi får en veckas sportlov. Jag hoppas snön får ligga kvar till dess. Barnen har ju så roligt med pulkor och stjärtlappar. 


Nu önskar jag er en fin onsdagskväll.

  

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards